Treizeci de ani de tradiţie la Grădiniţa „1-2-3”

Cei peste 200 de preşcolari de la Grădiniţa cu Program Prelungit „1-2-3” Suceava au sărbătorit, într-un cadru festiv, luni, 3 iunie, alături de cadre didactice, părinţi şi alţi invitaţi „Zilele grădiniţei”.

Manifestarea, ajunsă la cea de-a X-a ediţie, s-a desfăşurat pe scena Teatrului „Matei Vişniec” Suceava, programul cuprinzând momente artistice deosebite (dansuri, cântece, poezii, jocuri muzicale etc.).

Anul acesta Grădiniţa „1-2-3”, sărbătoreşte 30 de ani de la înfiinţare şi 10 ani de la schimbarea destinaţiei din grădiniţă cu program normal, în grădiniţă cu program prelungit. Ca la orice moment aniversar, timpul s-a oprit pentru o clipă în loc, cu scopul rememorării celor mai interesante amintiri, a celor mai importante experienţe şi pentru a sărbători prin cântec, joc şi voie bună.

Am aflat mesajul acestui eveniment din spusele directorului unităţii, prof. Niculina Niţă: „Tradiţia ne obligă să continuăm munca celor care au activat în această grădiniţă şi au contribuit la realizările generaţiilor anterioare. Gândindu-ne la cei care s-au dedicat grădiniţei, găsim puterea să continuăm drumul dificil al performanţei şi succesului, succesul recunoscut, recompensat prin premii, sau succesul personal, al unei vieţi împlinite. Pentru preşcolari, idealul nostru este să atingem excelenţa prin tot ceea ce facem, pentru că nu degeaba «1-2-3» dă «startul educaţiei» de calitate prin realizări şi idealuri înalte şi de notorietate.

Treizeci de ani… o fi mult, o fi puţin? Doar dacă ne gândim la cei care au învăţat jucându-se aici şi la cei care i-au educat şi instruit, fiindu-le alături în devenirea lor, putem să spunem cu certitudine că este un timp ce nu poate fi cuantificat. Este doar o etapă.

Dacă ne referim la cei 10 ani care au trecut de la inaugurarea «căminului» nostru, putem spune că au coincis cu perioada cea mai frumoasă şi bogată în activităţi şi simţăminte pe care le-am trăit. Oportunitatea de a lucra într-o grădiniţă frumoasă, modernă, în mijlocul unui colectiv unit, bine pregătit, ne-a făcut să ne considerăm piese ale unui puzzle din jocul numit Educaţie.

Ne bucurăm să vedem că şi acum, ca întotdeauna, grădiniţa e plină de freamăt creator, de culoare, de iniţiativă şi că se mândreşte cu realizări deosebite.

La ceas aniversar, grădiniţa noastră a îmbrăcat haine de sărbătoare, omagiind anii de existenţă pe parcursul cărora şi-a format un renume şi a confirmat statutul de grădiniţă ce promovează calitatea în educaţie şi formarea preşcolarilor în spiritul unor idealuri înalte. De asemenea, ne gândim şi la ce dorim să devenim, iar devenirea noastră se va înscrie în valorile fundamentale care ne-au definit, ne definesc şi pe care dorim să le promovăm mereu: curiozitate, ambiţie, pasiune, voinţă, curaj, perseverenţă, competenţă, devotament, generozitate, viziune”. Cu prilejul aniversării, conducerea grădiniţei a adresat urări de sănătate şi rodnice împliniri colegilor, părinţilor şi copiilor acestora. „Respect şi consideraţie pentru toţi cei care au contribuit, fiecare la rândul său, la edificarea acestui templu al educaţiei, Grădiniţa cu Program Prelungit «1-2-3» Suceava, o carte de vizită onorantă şi un plus de valoare pentru municipiul Suceava!” a transmis director, prof. Niculina Niţă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: