Un nou eveniment la USV

Conferinţă susţinută de directorul Biroului Regional de Cooperare Transfrontalieră Suceava

> Cezar Grozvu a vorbit studenţilor despre „Dezvoltarea comunicării interculturale prin absorbţia fondurilor europene”

După primele două întâlniri organizate la USV de Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării – la care au fost invitaţi Mirela-Elena Adomnicăi, prefectul judeţului Suceava, şi comisarul-şef de poliţie Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava – directorul Biroului Regional de Cooperare Transfrontalieră Suceava, Cezar Grozavu, a continuat seria dezbaterilor academice, miercuri după-amiază, în domeniul comunicării şi relaţiilor publice din sistemul public administrativ, sectorul antreprenorial şi mass-media. Tema dezbaterii a fost: „Dezvoltarea comunicării interculturale prin absorbţia fondurilor europene”.

Directorul Biroului Regional de Cooperare Transfrontalieră Suceava, Cezar Grozavu, a vorbit despre Programul Operaţional Comun România – Ucraina şi a precizat că obiectivul general al acestuia este de a spori dezvoltarea economică şi de a îmbunătăţi calitatea vieţii oamenilor din aria programului prin acţiuni comune în educaţie, dezvoltare economică, cultură, infrastructură şi sănătate şi, nu în ultimul rând, siguranţa şi securitatea cetăţenilor din zonele de graniţă.

El le-a spus studenţilor motivul pentru care se alocă fonduri ale Uniunii Europene în această zonă de graniţă şi despre faptul că Ucraina, dar şi Republica Moldova, îşi doresc să intre în Uniunea Europeană.

Aceşti bani din partea Uniunii Europene se alocă pentru protecţia mediului, situaţii de urgenţă, învăţământ, pentru ca graniţele Uniunii Europene „să dezvolte un zid sau o apropiere”, ţinând cont că şi Ucraina şi Republica Moldova pot deveni potenţiali membri ai UE.

Potrivit lui Cezar Grozavu, comunicarea în acest domeniu are multe provocări atât din punct de vedere istoric, cultural, dar şi lingvistic. (ADELINA CRISTINA CIOBANU)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: