Box

Juniorul sucevean Cristi Măzăreanu, calificat şi deja medaliat la europenele de box de la Galaţi

Pugilistul de nici 16 ani, legitimat la CSM Suceava, Cristi Măzăreanu, a coborât învingător din ring în meciul de calificare de marţi, 28 mai, pentru semifinalele Campionatului european de box pentru juniori, desfăşurat la Galaţi, deci are asigurată deja o medalie.

Confruntarea suceveanului cu englezul Frank Warey, la categoria 46 kg, a fost grea tare, dar şi-a adjudecat-o la limită (3-2). Tânărul boxer a avut momente dificile pe care le-a depăşit doar folosindu-şi toate loviturile, talentul şi aptitudinile pentru box, sport pentru care, spun antrenorii, a fost născut. Cristian Măzăreanu este considerat unul dintre cei mai tehnici boxeri juniori.

Sportivul antrenat la CSM de Andu Vornicu a obţinut un loc în lotul României la europenele de box de la Galaţi, după ce a câştigat, în luna martie, Cupa României.

În semifinalele competiţiei organizate în premieră în România, lotul României are deja asigurate 8 medalii prin Mihaela Cristina Ciobanu (57 kg), Beatrice Melania Moldovan (70 kg) şi Cosmin Daniel Hermeziu (70 kg), iar marţi, încă trei români au coborât din ring învingători: Cristinel Costel Măzăreanu (46 kg), Adrian Florin Preda (54 kg) şi Eusebiu Iulian Tîrzoman (50 kg), cărora li se adaugă Elena Alexandru (80 kg) şi Mariana Mărăcine (+80 kg), medaliate încă de la tragerea la sorţi şi care vor fi prezente direct în semifinale.

Cei mai mulţi boxeri calificaţi în semifinale, şi tot atâtea medalii, are Rusia, cu 23 de sportivi (13 la masculin şi 10 la feminin), Ucraina – 13 medalii (9 la masculin şi 4 la feminin), Irlanda – 9 medalii (3 la masculin şi 6 la feminin).

România are 8 medalii (4 la masculin şi 4 la feminin), cu 7 mai multe decât la competiţia continentală desfăşurată anul trecut, în Rusia.

Semifinalele boxerilor juniori, fete şi băieţi, se vor desfăşura astăzi şi mâine, iar finalele sunt programate sâmbătă, după ora 15.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: