Preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare

> Viorica Dăncilă preia conducerea interimară a partidului

 Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a menţinut, luni, decizia instanţei de fond în dosarul privind angajările fictive de la DGASPC Teleorman în cazul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, Liviu Dragnea, preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor.

Astfel, Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, decizia fiind definitivă, pentru instigare la infracţiunea de abuz în serviciu.

Completul de apel a menţinut dispoziţiile soluţiei atacate de Liviu Dragnea.

Potrivit unor surse din PSD, în perioada următoare conducerea partidului va fi preluată de premierul Viorica Dăncilă care este preşedinte executiv al PSD.

În cel mai scurt timp, cel mai probabil în luna iunie, ar urma să fie organizat un congres al partidului pentru alegerea unui nou preşedinte.

În ceea ce priveşte funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor se va decide într-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional persoana care va prelua funcţia pe care o deţinea Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea se află la Penitenciarul Rahova

O maşină în care se afla Liviu Dragnea, însoţit de doi poliţişti, a ajuns, ieri după-amiază, la Penitenciarul Rahova. Preşedintele PSD a fost huiduit de câteva zeci de protestatari, care l-au aşteptat la penitenciar scandând „La puşcărie” şi „Uite cum se închide uşa!”.

Potrivit Mediafax, liderul PSD urma să fie încarcerat şi să stea într-o perioadă de carantină de 21 de zile, după care autorităţile vor decide la ce penitenciar îşi va executa pedeapsa.

Liderul PSD a ajuns la penitenciar într-o a doua maşină, un autoturism al Poliţiei, care a plecat de la reşedinţa sa. Asta în condiţiile în care jurnaliştii au urmărit mai bine de 30 de minute o altă maşină, cu geamuri fumurii, folosită ca diversiune pentru a distrage atenţia jurnaliştilor de la momentul în care Liviu Dragnea este preluat şi dus la penitenciar.

„Astăzi (luni – n.r.), poliţişti din cadrul DGPMB au pus în aplicare un mandat de executarea pedepsei cu închisoarea emis pe numele unui bărbat. Cel în cauză a fost preluat de la reşedinţa sa din Bucureşti şi încarcerat în Penitenciarul Rahova” se arată într-o informare a Poliţiei Capitalei.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis menţinerea deciziei de condamnare de pe fond, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în cazul preşedintelui PSD Liviu Dragnea, acuzat de instigare la abuz în serviciu.

Este a doua condamnare definitivă a lui Dragnea după cea de la referendum.

Hotărârile în dosar au fost luate cu 4 voturi „pentru” şi un vot „împotrivă”, un judecător opinând separat că se impune rejudecarea procesului. În primă instanţă, Liviu Dragnea fusese condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, dar a atacat sentinţa.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: