Ministrul Sănătăţii, despre senatorul dus cu elicopterul pentru dureri de burtă:

Transportul se face cu justificare

Sorina Pintea a declarat, cu privire la senatorul PSD (Virginel Iordache de la Suceava – n.red.) care a fost transportat la Bucureşti cu elicopterul de la Suceava deşi medicii i-au precizat că nu are nimic grav, că pacientul nu ar fi fost transferat dacă nu ar fi existat probleme şi că sunt criterii ale Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă privind astfel de demersuri.

„Din punct de vedere al stării de sănătate sunt convinsă că el nu ar fi internat la Matei Balş dacă nu ar fi existat probleme. Pe de altă parte, transportul se face la solicitarea personalului medical. Telefonul la 112 pentru transport se dă de un medic. (…) Acest transport se face gratuit, cu o puternică justificare medicală. (…) Probabil că, dacă nu era de la PSD, ar fi fost altfel prezentat cazul” a declarat Sorina Pintea.

Totodată, ministrul Sănătăţii consideră că nimeni nu riscă să trimită elicopterul pentru un singur caz.

„Pe de altă parte există nişte criterii foarte clare pe care Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă le-a stabilit privind transportul cu elicopterul sau ambulanţa” a mai spus Pintea.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: