Trafic de produse şi substanţe toxice

În perioada 1.04. – 22.05.2018, Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Suceava, în cooperare cu reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu Suceava, a organizat acţiuni punctuale pe raza judeţului pe linia verificării legalităţii operaţiunilor cu produse de protecţie a plantelor.

Am fost informaţi că s-au constatat cu acest prilej cinci infracţiuni, dintre care două infracţiuni de „trafic de produse sau substanţe toxice”, două infracţiuni de „neluare a măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri” şi o infracţiune de „poluare prin evacuarea, în atmosferă sau pe sol, a unor deşeuri ori substanţe periculoase”. S-au aplicat patru sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 5.000 lei.

De asemenea, s-au indisponibilizat 8 kg de produse de protecţie a plantelor de provenienţă ucraineană (insecticide şi fungicide), 20 kg de deşeuri periculoase şi 380 litri deşeuri periculoase. (L.D.C.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: