Pentru a rezolva problema căldurii în municipiu

Primăria Vatra Dornei modernizează centrala termică şi montează noi cazane cu randament mai mare

> Gheorghe Flutur: Voi continua să sprijin Vatra Dornei şi continuăm demersurile pentru conducta magistrală de gaz natural

Primăria Vatra Dornei a început lucrările pentru înlocuirea cazanelor centralei pe rumeguş cu unele cu randament mai mare, costurile investiţiei fiind de 5,8 milioane de euro.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a urmărit, ieri, împreună cu primarul municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheş, lucrările de înlocuire a cazanelor actualei centrale termice pe rumeguş cu două cazane cu randament mare.

„Cazanele vechi nu mai făceau faţă, iar cele noi vor putea folosi pentru producerea agentului termic lemn şi rumeguş. Cu noile cazane, agentul termic va fi livrat la 130 de grade Celsius, în timp ce vechile cazane livrau cu 90 de grade Celsius” a spus Flutur. El a arătat că această modernizare a centralei termice din Vatra Dornei a fost necesară în condiţiile în care proiectul privind conectarea municipiului la gaz natural bate pasul pe loc, iar locuitorii municipiului au suferit de frig pentru că centrala nu mai dădea randament şi risca chiar să cedeze.

Flutur a spus că aproximativ 7000 de persoane din circa 2200 de locuinţe sunt branşate la sistemul centralizat de încălzire, Vatra Dornei fiind unul dintre puţinele oraşe în care sistemul centralizat este funcţional.

„S-a implicat Primăria, a făcut un împrumut şi am venit să văd şi eu despre ce este vorba pentru că noi, Consiliul Judeţean, i-am ajutat în fiecare an şi îi voi ajuta în continuare pentru că Vatra Dornei are nevoie de căldură, mai ales că locuitorii nu s-au decuplat de la sistemul centralizat de încălzire” a declarat Gheorghe Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a subliniat că, în ciuda efortului său disperat şi al primarului de Vatra Dornei, conectarea municipiului la magistrala de gaz natural nu s-a concretizat încă, iar administrația locală îşi ia măsuri de siguranţă.

„Dacă se mai lungeşte mult cu proiectul magistralei de la Câmpulung Moldovenesc la Vatra Dornei, trebuie măsuri de siguranţă. Noi vom continua să facem demersuri pentru conectarea municipiului Vatra Dornei la gaz natural” a spus Flutur.

Potrivit acestuia, noile cazane vor avea nevoie de circa 15.000 de metri steri de lemn anual, iar în lunile de iarnă vor fi folosiţi circa 400 de metri steri de lemn zilnic pentru aduce temperatura agentului termic la 130 de grade Celsius.

„Deja au îndepărtat cazanele vechi şi se toarnă fundaţia. Un cazan deja este pe drum, iar celălalt trebuie să fie livrat şi în această vară se va finaliza schimbarea cazanelor centralei” a spus Flutur.

El a menţionat că este alături de primar şi că va face şi demersuri la Guvern pentru a-i fi oferit sprijin, pentru că în municipiul Vatra Dornei este mult prea important sistemul de încălzire, mai ales că este şi staţiune turistică de interes naţional. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: