Muzeul Bucovinei organizează ediţia a IV-a a proiectului „Artă şi artefacte”

Muzeul Bucovinei organizează, în perioada 24 iunie – 5 iulie a.c., ediţia a IV-a a proiectului „Artă şi artefacte”, care vizează diversificarea paletei cultural-educative şi a lecţiilor de istorie pentru publicul tânăr.

Atelierul de arheologie experimentală „Artă şi artefacte” va fi organizat pe două module: modul I, Cultura Cucuteni pentru săptămâna 24 – 28 iunie, şi modul II, Cultura Greacă, pentru săptămâna 1 – 5 iulie, cu program la alegere, dimineaţă sau după-amiază, în funcţie de opţiunea selectată.

La atelierul de arheologie experimentală pot participa copii cu vârste între 10 şi 14 ani pasionaţi de istorie şi cu înclinaţii artistice.

Înscrierile se realizează în perioada 23 mai – 21 iunie a.c., la sediul Muzeului de Istorie, din str. Ştefan cel Mare, nr. 33, Suceava în limita locurilor existente. Taxa de participare 30 lei /modul/copil şi include materialele folosite la ateliere – lut pentru olărit, culori acrilice şi tempera, instrumente de lucru, pânză pentru costume şi diverse accesorii etc. Atelierul se va desfăşura la Muzeul de Istorie, în Sala Pedagogică.

Potrivit organizatorilor, copiii care vor participa la atelierul de arheologie experimentală vor putea dobândi cunoştinţe despre tainele arheologiei, descoperiri arheologice celebre, Cultura Cucuteni şi Cultura Greacă (noţiuni generale, artă şi artefacte, legende şi mituri). Pe parcursul atelierului, copiii vor fi implicaţi în activităţi practice – desen, modelaj, pictură şi activităţi interactive – jocuri de descoperire, trasee culturale, jocuri de cunoaştere etc.

Proiectul a fost conceput special pentru a permite familiarizarea cu patrimoniul cultural local deţinut de Muzeul Bucovinei şi ca mijloc de educaţie alternativă pentru copiii cu vârste între 10 şi 14 ani.

CRISTINA ADELINA CIOBANU

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: