Ajuns la cea de-a XL-a ediţie

Festivalul „Lira de Aur” se va desfăşura în perioada 31 mai – 2 iunie

> Membrii juriului vor susţine în prima seară un recital extraordinar

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava şi Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, în asociere cu Primăria Municipiului Suceava şi Consiliul Local Suceava, organizează, în perioada 31 mai – 2 iunie a.c., Concursul Naţional de Interpretare Instrumentală „Lira de Aur”, care a ajuns la ediţia cu numărul 40.

Organizatorii precizează într-un comunicat comun că, la acest concurs, candidaţii vor concura în funcţie de secţiuni, respectiv pian, vioară, corzi grave, instrumente de suflat şi percuţie.

Concursul se adresează elevilor din învăţământul preuniversitar de artă (clasele III-XII) şi vor fi jurizaţi de comisii formate din profesori universitari şi preuniversitari, personalităţi ale vieţii artistice din ţară şi străinătate. Juriul este format din doisprezece membri, preşedintele concursului de anul acesta fiind prof. univ. dr. Marin Cazacu, de la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, laureat al concursurilor internaţionale, unul dintre cei mai importanţi muzicieni români contemporani.

Festivitatea de deschidere va avea loc la Teatrul Municipal „Matei Vişniec”, vineri, 31 mai, ora 9, iar gala de premiere se va desfăşura duminică 2 iunie, ora 11, în Sala Auditorim „Ion Carp Fluerici” a Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava.

 Înaintea galei de premiere va avea loc un recital de pian, susţinut de pianista Eva Garet (13 ani, Bucureşti), aflată într-un turneu numit „Citadele muzicale”. Evenimentul este organizat de Asociaţia Culturală Pro Valores.

Premiile elevilor vor fi: marele trofeu (în valoare de 1000 euro) este oferit de Consiliul Judeţean Suceava şi Centrul Cultural „Bucovina”; premiul „Ciprian Porumbescu”, dotat cu medalia de argint, oferit de Asociaţia de Părinţi şi Absolvenţi ai Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu”; un premiu special, dotat cu medalia de bronz, oferit de societatea Dorna Medical.

Toţi concurenţii vor primi premii în cărţi, tricouri, medalii, pixuri, cu sprijinul Primăriei Municipiului Suceava şi al Consiliului Local Suceava.

În seara zilei de 31 mai, de la ora 19, în Sala Auditorium a Colegiului de Artă se va desfăşura un recital extraordinar susţinut de membrii juriului, „oferit cu generozitate publicului sucevean meloman, iubitor de muzică clasică la cote înalte”, după cum transmit organizatorii. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: