Ştefan Alexandru Băişanu:

„Reacţia PSD a fost una pe care am aşteptat-o, pe care am provocat-o”

Liderul judeţean al ALDE Suceava, deputatul Ştefan Alexandru Băişanu, consideră că venirea la Suceava a premierului Viorica Dăncilă se datorează faptului că el a depus la Parlament un proiect de lege prin care solicită ca cele 61 de localităţi care sunt parte din megaproiectul „Suceava – utilităţi şi mediu la standarde europene” să fie exonerate de orice fel de răspundere financiară.

 „Acest proiect a fost făcut pe genunchi, din birou, cu date greşite, proiect care nu a fost finalizat niciodată. Proiect care ar fi trebuit să aducă gaz în cele 61 de localităţi. Din toate cele 61 doar într-un sigur oraş, respectiv Rădăuţi, lucrurile funcţionează. În rest, în celelalte 60 niciun dram de gaz nu a ajuns la locuitorii acestor comunităţi. În acest sens, pentru a putea salva aceste localităţi, adică mai mult de jumătate din localităţile judeţului Suceava, în sensul oferirii posibilităţii primarilor şi consiliilor locale de a depune proiecte europene am făcut acest gest” susţine parlamentarul sucevean.

Băişanu a subliniat şi că venirea la Suceava a premierului, însoţită de ministrul Finanţelor şi de cel al Sănătăţii, s-a petrecut imediat după ce la Suceava a fost prezent „şi a discutat cu primari din PSD, PNL şi ALDE”, preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu.

„Ceilalţi preşedinţi de organizaţii au simţit că aceasta este o temă de campanie. Am văzut pe colegii mei de la PSD care, după ce au sesizat că am venit cu preşedintele Senatului şi al ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, am discutat această problemă şi am promis primarilor că vom încerca să găsim soluţii pentru rezolvarea acestei mari probleme, colegii de la PSD, dl Stan, au adus la Suceava premierul României, pe dna Dăncilă şi pe ministrul de finanţe, Orlando Teodorovici, care au promis că vor rezolva ceea ce am iniţiat eu şi ceea ce primarii din judeţul Suceava, în număr de 61, au nevoie ca de aer. Deci am depus proiectul de lege, am venit cu o personalitate politică la nivel înalt din cadrul coaliţiei PSD – ALDE şi imediat am trezit şi interesul celorlalte partide. Exact asta am şi vrut” a mai spus Ştefan Băişanu.

El susţine că a făcut acest demers în campanie electorală pentru că a „ştiut că altădată aceeaşi problemă nu va fi băgată în seamă. De ce spun asta pentru că acest proiect a început undeva prin 2003 şi iată că suntem în 2019 şi nici Gheorghe Flutur, nici Cătălin Nechifor, nici PNL, nici PSD, nimeni nu a luat în serios această gravă problemă a comunităţilor din judeţul Suceava. Reacţia PSD era o reacţie PSD pe care o aşteptam, pe care am provocat-o şi a venit în sprijinul proiectului de lege pe care l-am depus, pentru salvarea acestor comunităţi”.

„M-a uimit reacţia lui Gheorghe Flutur, care a scris şi el o scrisoare ministrului de Finanţe cu privire la această chestiune, el care nu a făcut până acum nimic şi care stă cu mortul ăsta «Utilităţi şi mediu», de atâţia ani în cadrul Consiliului Judeţean. Până la urmă e bine, pentru că şi-au dat seama că măcar politic e interesant să te bagi în seamă pentru a arăta oamenilor că tu nu doar chiui pe la Hora Bucovinei şi faci şi treabă pentru judeţul Suceava” l-a ironizat parlamentarul sucevean, la final, pe liderul PNL.

Ştefan Băişanu speră ca problema celor 61 de localităţi sucevene să îşi găsească rapid rezolvarea pentru ca acestea să poată accesa fonduri europene şi să poată dezvolta comunităţile locale. (M. C.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI