Expoziţii prezentate de Muzeul Bucovinei la Cetatea de Scaun a Sucevei

„Obiecte din os şi corn, preistorice şi medievale”

În perioada 21 mai – 30 iunie 2019, Muzeul Bucovinei organizează la Cetatea de Scaun a Sucevei, în incinta Casei Custodelui, expoziţia temporară „Obiecte din os şi corn, preistorice şi medievale”, din colecţia Muzeului Bucovinei.

Potrivit organizatorului, obiectele din os şi corn expuse provin atât de pe cuprinsul oraşului Suceava, cât şi din localităţile limitrofe, demonstrând astfel utilizarea acestora în medii diferite. Cei care trec pragul acestei expoziţii vor descoperiri o lume diferită, îndepărtată în timp.

„Osul şi cornul au constituit, încă din cele mai vechi timpuri, materii prime pentru confecţionarea armelor pentru vânătoare, a uneltelor pentru activităţile agricole, a obiectelor de uz casnic, a podoabelor şi a accesoriilor vestimentare, interesul pentru prelucrarea materialului osos datorându-se uşurinţei de intervenţie asupra sa, cât şi durabilităţii rezultate din elasticitate”, precizează Muzeul Bucovinei.

Totodată, prin organizarea acestei expoziţii temporare, cu piese osteologice aflate în colecţia Muzeului Bucovinei, se pune în evidenţă complexitatea patrimoniului local, dar şi importanţa acestuia în viaţa socială.

Muzeul Bucovinei mai anunţă că, în completare la organizarea acestei expoziţii, lansează şi proiectul educaţional „Să descoperim istoria împreună! Te provoc să citim!”, aflat în desfăşurare în cadrul Serviciului Cetatea de Scaun.

„Acest proiect îşi propune stimularea lecturii în rândul tinerei generaţii, prin abordarea unor teme şi subiecte legate de istoria locală, iar piesele expuse pot fi astfel folosite drept material didactic. În acest mod, putem mai uşor corela informaţia istorică cu piesele care provin din epoci istorice îndepărtate”, se arată în comunicat.

Pentru participarea la proiectul „Să descoperim istoria împreună!” este nevoie de o programare, în prealabil, la numerele de telefon 0784 275644 sau 0230-216439, menţionează sursa citată. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: