Sfinţirea mică a bisericii din cătunul Plai

În ziua de 19 mai a.c., ÎPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a slujit Sf. Liturghie arhierească în satul Laura, Protopopiatul Rădăuţi.

 Ierarhul, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a făcut mai întâi sfinţirea mică a viitoarei biserici Adormirea Maicii Domnului din cătunul Plai al Parohiei Laura, sfinţind totodată şi clopotul lăcaşului de cult.

La rugăciunile săvârşite şi la stropirea cu agheasmă au fost prezenţi numeroşi creştini veniţi din parohie şi satele dimprejur, alături de oficialităţi locale.

Ca oaspeţi de suflet au participat părinţi din Mănăstirea Putna, Sihăstria Putnei, Mănăstirea Cormaia din Bistriţa Năsăud, credincioşi din Parohia Crasna împreună cu parohul lor etc.

 Serviciul divin s-a desfăşurat în biserică.

 Strana a dat răspunsurile liturgice prin grupul de teologi ai satului.

La momentul cuvenit, Mihai Isopescu cântăreţul parohiei a fost hirotonit ca diacon, pe seama Parohiei „Sf. Gheorghe”

Bucuria zilei a fost încununată de o agapă frăţească la care au fost invitaţi toţi închinătorii.

Piatra de temelie a locaşului a fost sfinţită în 2009, iar lucrările de şantier au ajuns la stadiul pregătirii pentru pictură. (C.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: