Biroul Francez continuă activităţile dedicate francofililor

  Biroul Francez anunţă că miercuri, la ora 17, are loc activitatea săptămânală dedicată francofonilor şi francofililor suceveni, „Le français, c’est facile !”.

La această întâlnire cu limba franceză, copiii vor discuta despre activităţile lor cotidiene, îndrumaţi, ca în fiecare săptămână, de lector univ. dr. Mariana Şovea şi de lectorul de limbă franceză Maxence Caron.

Jocurile, cântecele, fişele de colorat, dar şi alte activităţi-surpriză vor îmbina plăcutul cu utilul. Cursurile se desfăşoară în cadrul proiectului „Francofonia în comunitate”, un proiect iniţiat de Centrul de Reuşită Universitară al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, în colaborare cu Biroul Francez şi sprijinit de Agenţia Universitară a Francofoniei. „Proiectul, unic în România, îşi propune să aducă limba franceză şi valorile Francofoniei mai aproape de locuitorii oraşului Suceava, prin activităţi destinate publicului larg.”

Începând cu ora 18, activitatea „Traduire les auteurs francophones”, la care vor participa 20 de elevi de la liceele tehnologice „Mihai Eminescu”, Dumbrăveni şi „Iorgu Vârnav Liteanu” Liteni, coordonaţi de prof. Alexandra Sîrghi şi prof. Briana Belciug, are ca scop promovarea lecturii şi sensibilizarea elevilor cu privire la studierea limbilor străine. Programul activităţii va fi compus din trei secţiuni: prezentarea operelor autorilor francofoni (Éric-Emmanuel Schmitt, Muriel Barbery, Amélie Nothomb, Matei Vişniec), traducerea unor fragmente din limba franceză în limba română şi analiza traducerilor.

Atelierele de traducere vor reprezenta punctul de plecare spre dezbateri şi strategii de abordare a textului literar. Activitatea va pune accentul pe competenţele lingvistice ale elevilor, dar şi pe colaborare, comunicare şi toleranţă. (CRISTINA ADELINA CIOBANU)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: