A încetat să mai bată inima unui Om…

A încetat să mai bată inima unui Om care, de-a lungul a 20 de ani, a fost părinte spiritual, a dăruit iubire şi a oferit casă şi ocrotire mai multor zeci de copii abandonaţi de propriile familii.

Centrul de Plasament „Sfântul Gheorghe” Dolhasca a fost înfiinţat în ianuarie 1999 printr-un proiect de colaborare între Arhiespicopia Sucevei şi Rădăuţilor, Consiliul Judeţean Suceava şi Fundaţia „Mila Creştină” condusă de preotul Saftiuc Gheorghe.

Împreună cu soţia sa, Mioara, au influenţat pozitiv destinele a zeci de copii abandonaţi, de-a lungul anilor, s-au bucurat de realizările acestora,au construit garsoniere pentru tinerii care au părăsit sistemul de protecţie, au construit un spital menit să aline suferinţele celor fără sprijin.

Ne vor lipsi nouă, dar mai ales copiilor şi tinerilor ocrotiţi de-a lungul anilor, cuvintele pline de dragoste de semeni, dar şi de fermitate pentru că un copil se creşte cu dragoste, fermitate şi respect, pentru a ajunge un Om pe picioarele lui!

Ne va lipsi lumina din ochii părintelui Saftiuc, harul şi înţelepciunea sa.

Întregul colectiv al DGASPC Suceava, suntem alături de colega noastră, preoteasa Mioara Saftiuc, care conduce Centrul de Plasament „Sfântul Gheorghe”, suntem alături de copiii proprii dar şi de copiii pentru care părintele Saftiuc era mai mult decât un tată, era sfătuitor şi duhovnic!

Dumnezeu să îl odihnească în pace! (Nadia Creţuleac, director executiv al DGASPC Suceava)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: