Judeţul Suceava îşi mobilizează rezerviştii

> Modul în care populaţia, economia şi teritoriul sunt pregătite pentru apărare este verificat printr-un exerciţiu care se desfăşoară pe durata a 5 zile

 Ministerul Apărării Naţionale, în cooperare cu Ministerul Afacerilor Interne, organizează, în judeţul Suceava, un exerciţiu de mobilizare care are ca obiectiv verificarea stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi a teritoriului pentru apărare. Instituţia Prefectului judeţului Suceava informează că exerciţiul se desfăşoară în perioada 13-17 mai, pe durata lui rezerviştii cuprinşi în planurile de mobilizare fiind chemaţi la unităţile militare, pe durata a 2-3 ore, „în vederea desfăşurării unor activităţi specifice de pregătire şi a actualizării datelor de evidenţă militară, potrivit prevederilor legale în vigoare”. „Exerciţiile de acest tip se planifică şi sunt organizate periodic în toate judeţele ţării, în baza Planului verificării stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi teritoriului pentru apărare prin exerciţii şi antrenamente de mobilizare, aprobat de Consiliul Suprem de Apărare al Ţării, în anul premergător desfăşurării acestora” se arată în comunicatul de presă.

Potrivit sursei citate, baza legală a exerciţiului în cauză constă în prevederile art. 23 alin. (3) din Legea nr. 355/2009 privind regimul stării de mobilizare parţială sau totală a forţelor armate şi al stării de război, ale art. 59 alin. (2) din Hotărârea de Guvern nr. 370/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 477/2003 privind pregătirea economiei naţionale şi a teritoriului pentru apărare, precum şi ale art. 4, lit. f), pct. 9 din Legea nr. 415/2002 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a ţării.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI