Nataţie, Campionatul Naţional Şcolar

Sportivii suceveni au arătat ce pot cucerind nu mai puţin de 16 medalii

Timp de două zile, la sfârşitul săptămânii trecute, peste 240 de copii, reprezentând 23 de secţii şcolare din ţară, au participat, la Reşiţa, la Campionatul Naţional Şcolar de înot.

CSŞ-LPS Suceava a fost reprezentată de 7 sportivi în acest concurs: Ştefan Trocin, de 12 ani, Ioana Ursu, Oana Sauciuc, Delia Ostafi, Ingrid Sofronea şi Petriana Popovici, de 13 ani, şi Teodor Plămadă, de 14 ani. La finalul celor patru reuniuni, sportivii suceveni au reuşit performanţa remarcabilă de a termina pe locul 4 în clasamentul general al cluburilor, întorcându-se acasă cu nu mai puţin de 16 medalii, dintre care 10 de aur, 3 de argint şi 3 de bronz.

Ioana Ursu a obţinut 4 medalii de aur, în probele de 50 şi 100 spate, 50 fluture şi 50 liber, dar şi una de bronz la 100 liber. Ştefan Trocin a câştigat două medalii de aur (50 şi 100 fluture), o medalie de argint (50 bras) şi una de bronz (100 bras), Oana Sauciuc – două medalii de aur (100 şi 50 bras) şi una de bronz la 100 spate, Delia Ostafi – două medalii de argint (100 liber şi 50 bras) şi o medalie de bronz (100 bras), dar şi locul 4 la 50 liber şi 50 fluture, Ingrid Sofronea, două locuri 4 la 50 şi 100 bras, Petriana Popovici, un loc 5 la 50 bras şi locul 6 la 100 bras.

Echipa de fete 13 ani a reuşit două medalii de aur în probele de ştafetă 4×50 liber şi 4×50 mixt, în prima probă fiind la o jumătate de secundă de recordul naţional.

„Mulţumim celor care ne susţin şi sunt alături de noi mereu: conducerea Şcolii Gimnaziale Nr. 3 Suceava, conducerea LPS Suceava, domnul Cătălin Bunduc şi Victoria 21 Gym, care se ocupă de partea de pregătire fizică generală, doamna psiholog sportiv Irina Anda Bodnariuc şi doamna antrenor Daniela Burac, care ne este mereu alături”, a declarat antrenorul Cezar Moscaliuc.

La aceeaşi competiţie au participat şi sportivii de la CSŞ Gura Humorului, antrenaţi de profesorul Gabriel Pînzaru, înotători care au obţinut rezultate bune şi foarte bune, reuşind să se claseze pe podium de 11 ori. Daniel Corbu a ieşit de trei ori campion naţional, Selena Robaniuc a fost dublă campioană şcolară, Ilinca Axentioi, vicecampioană la 100 m fluture, Aurora Chiţac, bronz la 50 m fluture, iar Rareş Mureş a fost foarte aproape de podium, locul 5 la 100 m fluture.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI