Din judeţ

Peste 19500 de elevi vor participa la evaluarea naţională de la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a

Peste 19500 de elevi din judeţul Suceava vor participa la evaluarea naţională de la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a. Primii care vor susţine evaluarea sunt elevii claselor a II-a, cu probele scrise la limba română şi limba maternă, prevăzute să se desfăşoare pe 7 mai.

Conform calendarului evaluării naţionale, la finalul clasei a II-a (EN II), în data de 7 mai se vor desfăşura probele scrise la limba română şi limba maternă, în data de 8 mai sunt prevăzute testele de citire aferente acestor discipline, iar în data de 9 mai va avea loc testul la matematică.

MEN precizează că proba la limba română (scris şi citit) pentru elevii din rândul minorităţilor naţionale se va desfăşura în data de 10 mai.

Sursa citată menţionează că evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul primar, la finalul clasei a IV-a, se va desfăşura după următorul calendar: proba la limba română – 14 mai, proba la matematică –15 mai şi proba la limba maternă –16 mai.

Evaluarea competenţelor fundamentale acumulate în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) pentru elevii claselor a VI-a se va desfăşura în zilele de 22 mai la limbă şi comunicare şi pe 23 mai la matematică, respectiv ştiinţele naturii.

Potrivit MEN, pentru elevii claselor a II-a, durata alocată rezolvării este de 30 de minute pentru fiecare test, iar pentru elevii claselor a IV-a şi a VI-a durata este de 60 de minute.

„Testele vor fi evaluate de cadrele didactice din unităţile de învăţământ în care acestea se desfăşoară, în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului test. Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează/ nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei” menţionează MEN. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: