Trei ofertanţi pentru transformarea fostului cinematograf „Arta” în primărie a cartierului Iţcani

> „Sperăm ca, din aceste trei oferte, măcar una să fie eligibilă, astfel încât să putem semna contractul şi să demarăm lucrările – sper eu – din luna iunie” a precizat primarul Ion Lungu > În clădirea modernizată urmează a funcţiona servicii ale executivului, un birou al Poliţiei Locale, un cabinet medical, un centru de activităţi recreative, un centru de consiliere şi informare şi un altul educaţional

 Ion Lungu, şeful executivului municipal sucevean, speră ca lucrările de amenajare, în cartierul Iţcani, a unui sediu al Primăriei Suceava, să demareze după jumătatea anului 2019. Obiect al reabilitării cu fonduri europene nerambursabile este fostul cinematograf „Arta”, la licitaţia lansată de autorităţile locale înregistrându-se trei oferte, respectiv cele ale asocierii Loial Impex & Casa Group şi ale firmelor Con Bucovina şi Building House. „Sperăm ca din ca aceste trei oferte, măcar una să fie eligibilă, astfel încât să putem semna contractul şi să demarăm lucrările – sper eu – din luna iunie” a precizat Ion Lungu.

În cauză este proiectul privind centrul multifuncţional „Arta” Iţcani, Suceava fiind primul municipiu din Moldova care a depus un proiect pe Axa 4.3 „Revitalizarea comunităţilor defavorizate” a Programului Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020.

Imobilul reabilitat va avea 1.156 mp, 826 mp la parter, iar 329 mp la etaj. Valoarea lucrărilor este de 5,74 de milioane de lei, Primăria contribuind cu peste 100.000 de lei. Termenul de realizare a investiţiei este de 36 de luni de la semnarea contractului de finanţare, 24 de luni fiind execuţia efectivă.

În clădirea modernizată a fostului cinematograf „Arta” ar urma să funcţioneze servicii ale Primăriei, imobilul găzduind, în acelaşi timp, un birou al Poliţiei Locale, un cabinet medical, un centru de activităţi recreative, un centru de consiliere şi informare, un centru educaţional şi grupuri sanitare.

Pe Axa 4.3 „Revitalizarea comunităţilor defavorizate” a POR 2014 – 2020, este urmărită accesarea a 3,62 de milioane de lei pentru construirea grădiniţelor din Burdujeni-sat şi din zona centrală a municipiului.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI