Cu toate că ordinul a fost dat

Lucrările de reabilitare termică a sediului Primăriei Suceava încep după sărbătorile pascale

> „După Paşte vom porni toate motoarele şi se va începe din parte din spate, după care se va interveni în faţă, la partea de cortină” a declarat primarul Ion Lungu > Contractul a fost parafat după trei încercări de desemnare a firmei constructoare, necesară fiind chiar şi o creştere a valorii investiţiei

 Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a dat ordinul de începere a lucrărilor de creştere a eficienţei energetice a imobilului din Areni în care funcţionează serviciile administraţiei publice locale din capitala de judeţ. Contractul de execuţie cu Loial Impex, firma câştigătoare a licitaţiei, a fost semnat pe 15 aprilie, iar intervenţiile sunt, deocamdată, la stadiul de amenajare de şantier.

„Din păcate, o parte din parcarea Primăriei va fi afectată de organizarea de şantier, pentru că nu există altă soluţie. La fel, va fi deranj şi în Primărie, pentru că nu ne vom muta în altă parte, întrucât costurile ar fi foarte mari. Ne vom tot roti dintr-un birou în altul, deoarece toate vor fi afectate. După Paşte vom porni toate motoarele şi se va începe din partea din spate, după care se va interveni în faţă, la partea de cortină” a declarat primarul Ion Lungu.

Contractul de finanţare a proiectului „Creşterea eficienţei energetice a clădirii Primăriei municipiului Suceava” din cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 3, „Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon”, a fost semnat după trei încercări de desemnare a firmei constructoare şi reactualizarea valorii acestuia la 6,69 milioane de lei fără TVA. Pe 10 octombrie 2018, după o primă tentativă, Ion Lungu anunţa că la licitaţia deja ţinută nu s-a arătat interesată nicio societate, punând reticenţa pe seama complexităţii intervenţiilor, dar şi a lipsei mânii de muncă având calificarea necesară. Procedura a fost reluată „de urgenţă” pe 31 octombrie, însă firma care a cumpărat caietul de sarcini nu a mai intrat şi în etapa finală. În fine, licitaţia a fost relansată în ianuarie 2019, interesată arătându-se societatea comercială Loial Impex Suceava, împreună cu doi subcontractanţi, respectiv Casa Grup şi Euro Design, ambii din Suceava.

Durata de realizare este de 24 de luni, printre principalele intervenţii la clădirea administrativă din Areni numărându-se îmbunătăţirea izolaţiei termice a anvelopei clădirii; reabilitarea şi modernizarea instalaţiilor de preparare şi transport a agentului termic; utilizarea resurselor regenerabile pentru asigurarea necesarului de energie termică pentru încălzire şi prepararea apei calde de consum; montarea unei pompe de căldură; demontarea caloriferelor şi înlocuirea cu ventilo-convectoare; înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent şi incandescent cu corpuri de iluminat cu eficienţă energetică ridicată şi durată mare de viaţă; înlocuirea lifturilor şi a circuitelor electrice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: