Din perspectiva traficului de pasageri

Aeroportul Suceava a urcat pe locul 7 în ţară

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, miercuri, că ordinul de începere a lucrărilor pentru noul terminal de pasageri al Aeroportului Suceava va fi dat în 6 mai.

„Grăbim lucrurile pentru că urmează perioada de vară şi suntem foarte interesaţi ca anul viitor pe vremea asta să avem noul terminal al aeroportului finalizat” a spus Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a prezentat şi datele statistice ale Asociaţiei Aeroporturilor din România, care arată că după primul trimestru al acestui an, Aeroportul Suceava a urcat pe locul 7 în ţară, după Craiova şi înaintea Bacăului.

Astfel, pe primul loc se află Aeroportul Otopeni, cu 2.987.395 pasageri, urmat de Cluj cu 563.074 pasageri, Timişoara cu 335.185 pasageri, Iaşi cu 281.544 pasageri, Sibiu cu 134.732 pasageri, Craiova cu 99.988 pasageri, Suceava cu 78.674 pasageri, Bacău cu 75.349 pasageri, Tg. Mureş cu 37.321 pasageri, Oradea cu 18.753 pasageri, Constanţa cu 16.947 pasageri, Satu Mare cu 16.503 pasageri, Tuzla cu 3.913 pasageri, Maramureş cu 2.720 pasageri, urmând Băneasa, Arad şi Tulcea.

Gheorghe Flutur consideră că după modernizare Aeroportul Suceava este în continuă dezvoltare. În acest an se estimează că numărul de pasageri va fi de peste 400.000, în creştere faţă de anul trecut.

„Este un semn bun pentru judeţul Suceava. Vom lupta să deschidem şi noi curse pentru că ţinta noastră este să creştem numărul de pasageri. Este şi un semnal pentru cei din zonă care au posibilitatea să călătorească cu avionul de la Suceava” a spus Gheorghe Flutur.

El a mai declarat că în zona aeroportului se va extinde parcarea pentru maşini.

Totodată, Flutur a menţionat că Romatsa ar urma să dea în funcţiune noul turn de control până în data de 1 iunie. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI