Asociaţia Curtea Veche şi Fundaţia Egger au donat peste 5.000 de volume potrivite vârstei elevilor din 36 şcoli din judeţul Suceava

Asociaţia Curtea Veche continuă campania de donaţii din cadrul programului naţional de lectură „Cărţile copilăriei” în judeţul Suceava, începută acum 2 ani cu sprijinul Fundaţiei Egger. Până în prezent, la iniţiativa tânărului Luca Ciubotaru, care a propus implementarea acestui program şi în judeţul Suceava, au fost oferite, prin sprijinul Asociaţiei Curtea Veche şi al Fundaţiei Egger, peste 5.000 de volume potrivite vârstei elevilor din 36 şcoli din judeţul Suceava.

Donaţiile de carte au avut loc recent în cadrul unor întâlniri cu elevii instituţiilor Şcolii Gimnaziale „Iulian Vesper” Horodnic de Sus, Liceului Tehnic „Vasile Gherasim” Marginea, Şcolii Gimnaziale „I.G. Sbiera” Horodnic de Jos, Şcolii Gimnaziale Bălcăuţi, Şcolii Gimnaziale Burla şi Şcolii Gimnaziale „Luca Arbore” din Arbore.

În cadrul evenimentelor au participat, cu discursuri motivaţionale, Alina Chifan (director de vânzări Egger România şi membru în Consiliul Director al Fundaţiei Egger), Angela Sehlanec (reprezentant Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava), Valentina Roman (director executiv, Asociaţia Curtea Veche) şi Andreea Lupescu, jurnalist şi artist, care a susţinut un moment interactiv de lectură prin care le-a demonstrat copiilor că cititul poate fi distractiv dacă îşi activează imaginaţia. Proiectul continuă prin înfiinţarea cluburilor de lectură „Cărţile copilăriei”, cu activităţi interactive susţinute de profesori şi voluntari locali şi cu o nouă serie de donaţii în luna septembrie.

Susţinătorul principal al acestei acţiuni, Fundaţia Egger, este o organizaţie non-guvernamentală înfiinţată cu scopul de a oferi beneficii adiţionale comunităţilor din regiunea Rădăuţi prin dezvoltarea şi implementarea de proiecte menite să îmbunătăţească condiţiile de viaţă investind în proiecte de educaţie şi mediu. Statisticile din ce în ce mai îngrijorătoare privind rezultatele slabe în sistemul educaţional, scăderea dramatică a lecturii în rândul celor mici, dificultăţile în înţelegerea textelor şi lipsa programelor de lectură sunt doar câteva dintre aspectele pentru care reprezentanţii acesteia au decis să se alăture programului naţional de lectură iniţiat de Asociaţia Curtea Veche şi să continue. În luna ianuarie a fost adoptat un proiect de lege prin care anul 2019 este instituit ca „Anul Cărţii” în România, pentru încurajarea obiceiului lecturii în rândul copiilor.

„Întrebând care este cea mai mare dorinţă a sa în următorii 5 ani, unul dintre elevii din mediul rural la care acest program a ajuns mi-a spus că ar vrea să vadă Iaşiul. O carte citită la momentul potrivit poate schimba în bine viaţa unui tânăr şi poate deschide noi orizonturi, poate motiva un elev să îşi dorească mai mult de la viitorul său şi să muncească pentru a ajunge acolo. Acesta este motivul pentru care am propus Asociaţiei Curtea Veche şi Fundaţiei Egger ca acest proiect implementat cu succes în Bucureşti şi în alte zone din ţară să ajungă şi în zona noastră. Societatea nu poate evolua decât prin educaţie” a declarat Luca Ciubotaru, iniţiatorul acestor acţiuni, cel care a propus sprijinirea activităţilor Asociaţiei Curtea Veche şi Fundaţiei Egger, în calitate de membru al consiliului consultativ al acesteia din urmă.

Referitor la acest proiect, Ioan Banciu, preşedintele Fundaţiei Egger, a declarat: „Prin activitatea fundaţiei, ne dorim să ajungem mai aproape de comunitatea locală şi de necesităţile reale ale acesteia, iar proiectul «Cărţile copilăriei» ne apropie de elevi şi îi încurajează la lectură, care, pe lângă faptul că este relaxantă, contribuie la extinderea orizonturilor de cunoaştere şi are un rol important în dezvoltarea tinerilor. Aceştia reprezintă viitorul societăţii şi de aceea consider că este necesar să investim în educaţia lor. Suntem bucuroşi că am reuşit să aducem acest proiect de amploare în judeţul Suceava. Planificăm să continuăm cu donaţiile de carte şi în alte şcoli, urmând să stabilim întâlniri cu elevi pentru toamna acestui an”. (C.P.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: