Suceveanca Anastasia Hisem, în vârstă de 9 ani, premiată la Concursul naţional „Carmen Sylva”

> Paula Şalar: Anastasia a reuşit să realizeze trei compoziţii plastice de excepţie, de mare expresivitate şi complexitate pentru vârsta sa fragedă

Suceveanca Anastasia Hisem, în vârstă de 9 ani, a fost premiată la Concursul naţional „Carmen Sylva” organizat de Muzeul Naţional Peleş, la care a participat cu trei lucrări de artă în tehnica acrylic pe pânză de mari dimensiuni.

Formatorul şi coordonatorul Anastasiei Hisem, artistul plastic Paula Şalar, a anunţat că eleva sa din clasa a III-a A de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” a participat, la numai 9 ani, la una dintre cele mai competitive manifestări naţionale de artă plastică pentru tineri, respectiv Concursul naţional „Carmen Sylva”, aflat la a IX-a ediţie.

Picturile Anastasiei Hisem vor fi expuse la Castelul Pelişor, într-o expoziţie temporară organizată pe durata a 30 de zile, ce promovează tinerii artişti plastici, a explicat Paula Şalar.

Ea a subliniat că premiul III, obţinut la doar 9 ani în cadrul unei competiţii la care participanţii au vârste cuprinse între 7 şi 29 ani, este, cu siguranţă, un succes remarcabil şi onorant.

Anastasia Hisem a participat la categoria 7-14 ani, creaţiile sale fiind remarcate de juriul format din specialişti în arta plastică, la secţiunile: desen, pictură, gravură şi fotografie.

„Apreciez că Anastasia a reuşit să realizeze trei compoziţii plastice de excepţie, de mare expresivitate şi complexitate pentru vârsta sa fragedă, de numai 9 ani, atingând prin mesaj artistic, eleganţă, inspiraţie şi armonie cromatică, nobilul filon al caldei regalităţii româneşti, în lucrările «Întâlnire cu Regina Maria», «Fetiţa cu basma» şi «Balerina».

În prima sa compoziţie, impresionantă prin idee, realizare şi mesaj artistic, Anastasia a reuşit să surprindă în mod inedit o binecuvântată şi atât de dorită de sufleţelul ei întâlnire cu Regina Maria, întru a asculta în taină parcă, pe divanul din camera de aur a Castelului Pelişor, povestiri despre alte timpuri. Sensibilă şi rafinată prin desen şi cromatică e şi pictura «Fetiţa cu basma», un portret compoziţional remarcabil prin seninătatea chipului copilei, care ocroteşte în căuşul palmelor ei mici un boboc de raţă. E remarcabilă paleta restrânsă în care Anastasia a descoperit multiple nuanţe. Crearea lucrării «Balerina» face dovada capacităţii micuţei artiste de a realiza personajul şi compoziţia într-o interpretare modernă” a menţionat Paula Şalar.

Expoziţia cuprinzând lucrările tinerilor artişti selectaţi şi premiaţi de la Castelul Pelişor va fi vernisată la 1 iunie a.c. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: