Cezar's

Sfaturi de la un expert

Arme. „Deoarece importurile militare erau scumpe, Nicolae Ceauşescu a încercat să obţină licenţe de fabricaţie şi, apoi, să vândă pe diferite pieţe produsele realizate în uzinele româneşti. De exemplu, în 1980 şi 1981, preşedintele României a aprobat încheierea unor contracte în valoare de peste un miliard de dolari, pentru a exporta cantităţi foarte mari de muniţii de artilerie şi infanterie, aruncătoare de grenade antitanc şi mitraliere antiaeriene, în perioada 1981 – 1985. Iniţial, Nicolae Ceauşescu a discutat cu generalul-maior Mahmmud Al Mehdi Usama, locţiitor al şefului Marelui Stat Major şi director al Departamentului de Aprovizionare al armatei irakiene (Predeal, 9 ianuarie 1981). Apoi, preşedintele României a avut o întâlnire cu Ghazi Mahmoud Al Omar, şeful Marelui Stat Major al Armatei Populare irakiene (Bucureşti, 23 iulie 1981). Precizăm că România a primit până la 29 septembrie 1981 un avans de 392,5 milioane de dolari din partea unui stat (în opinia noastră, Irak) pentru livrarea de produse militare.” (Petre Opriş)

Banc (sec). Un canibal a prins un american, un neamţ şi un rus. I-a mâncat pe toţi. Era flămând şi, apoi, n-avea timp – şi nici chef – de bancuri.

Ecologi (de/din familie). „Chiar nu înţeleg de ce dintre atâtea asociaţii de protecţie a animalelor niciuna nu a contactat familia amicului meu. De ce? Pentru că e cea mai mare iubitoare de animale din câte cunosc eu. Drept dovadă, el plimbă toată ziua ursul, nevastă-sa merge adeseori cu capra, fiul său taie întruna frunze la câini, iar fiică-sa trage mereu mâţa de coadă…” (Dumitru Monacu)

Gentleman. Se spune că în zilele noastre nu au mai rămas bărbaţi adevăraţi. Dar nu este adevărat! Chiar astăzi, de exemplu, am văzut un bărbat care ţinea o umbrelă deasupra soţiei sale în timp ce ea schimba roata la maşină.

Ionescu (Nae). „Era filosoful acelei şcoli literare române şi rodnice unde semnau Arghezi, Brâncuşi, Blaga, Palady. Anii săi de formaţie spirituală se încadrează în boema bucureşteană a lui 1908. Era deştept şi avea condeiul uşor, pomenind des de «franci şi biştari», cum le spunea banilor, ca un brăilean trezit în foamea din port, cu doctorat în Germania. Ne uimise când devenise omul care plătea 3000 de lei pe o sticlă «Fine Napoleon». Purta jachetă neagră, cravată roşie, pantofi galbeni şi pălărie tare, melon, cum i se spunea” îşi aminteşte Constantin Beldie în ale sale memorii. (Yiarulmetropolis.ro)

Memorie. Patru prietene, tinere şi frumoase, şi-au petrecut concediul împreună la mare, fără bărbaţii lor. La întoarcere, pe una din ele au apucat-o remuşcările: Fetelor, am să-i povestesc lu’ bărbatu’ meu de câte ori l-am înşelat în concediu… Bruneta: Ce idioată! Roşcata: Ce curajoasă! Blonda: Ce memorie!

Modestie. Sigur că vorbesc uneori cu mine însumi! Din când în când am nevoie de sfaturile unui expert.

Obiceiuri. Un grup de ascultători: De ce în China femeile merg în urma bărbatului, iar în America se întâmplă mai rar lucrul acesta? Radio Erevan: În China, când o femeie merge în urma soţului înseamnă că-l respectă. În SUA, când o femeie face acelaşi lucru, înseamnă că-l urmăreşte.

Operaţie. – Domnule doctor, a reuşit operaţia? – Care doctor? Eu sunt Sf. Petru…

Planuri. Nu-mi place să fac planuri. La tribunal cuvântul „premeditat” atrage pedepse mult mai mari.

Putin. „Putin mi-a replicat: Ascultă, ce vrei de la mine? La ce vă trebuie NATO? Uniunea Sovietică nu mai există. Tratatul de la Varşovia a fost destrămat. Sunt gata să fiu membru NATO, ca voi! Dar de ce au nevoie de Georgia în NATO? De ce au nevoie de România în NATO? Vor să meargă în Europa, să se ducă în Europa. Dar cu ce armată vor ei să lupte? Apoi, mi-a spus: Crezi că n-am ştiut că Crimeea e rusească şi că Hruşciov a făcut-o cadou Ucrainei? Nu mi-a păsat, până când aţi avut nevoie de ucrainieni în NATO. Pentru ce? Nu m-am atins de ei. Au vrut să meargă în Europa, am spus: Excelent, duceţi-vă în Europa. Dar de ce aveţi nevoie de ei în NATO?

Putin mi-a spus că a vorbit cu Obama. I-a zis: Ştii ce? Sunt gata să mă alătur vouă în Orientul Mijlociu. Economic, nu militar. Am investit 4 miliarde de dolari în Libia, lucrăm pentru o tranziţie acolo. Apoi, într-o dimineaţă, am citit că Obama a tăiat legăturile cu Libia. Am pierdut 4 miliarde. Aşa că l-am întrebat: De ce-ai făcut asta? Te-ai gândit ce se va întâmpla acolo după aceea? Poate că Obama era cu gândul în altă parte…” (Simon Peres)

Ratare. Astăzi am încercat să evit vodca, dar ea e cu 40% mai tare decât mine…

Satisfacţii. Tatăl (supărat foc) către fiu: – Nu mi-ai dat nicio satisfacţie de când te-ai născut, fiule! – Da, tată. Dar… înainte?!

Vârste. – Adică de ce un rege poate fi încoronat la 8 ani, dar nu se poate căsători decât după ce a împlinit 16? – Păi, nu-ţi dai seama? Una e să conduci o ţară şi cu totul alta o femeie!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: