„Legăm punţi între oameni”

Jurnalistic, aş putea scrie, folosind cuvinte potrivite, despre o lansare de CD, „Sunet de paşi”, şi un spectacol care au avut loc sâmbătă seara, la un restaurant din Suceava. Aş putea, dar ar fi păcat. Pentru că a fost, aşa cum a spus şi protagonistul serii, „micul poet” din Câmpulung Moldovenesc, cum i se mai spune lui Sebastian Remus Crăciun (Sebi), o întâlnire emoţionantă între prieteni, în dorinţa de a „lega punţi între oameni”, de a le fi alături şi a-i ajuta.

I-au fost alături, pe scenă, tânărului în vârstă de 16 ani, diagnosticat cu tetrapareză spastică, autor a cinci cărţi de poezie, prezentatoarea evenimentului, Adriana Dacălu-Bulină, de la Televiziunea Intermedia, organizatoare a manifestării, împreună cu cei din Asociaţia Umanitară „Freamăt de speranţă”.

Mama sa, Anca Crăciun, „un exemplu de mamă”, i-a stat, ca întotdeauna, alături şi le-a vorbit celor prezenţi despre copilul său special, dar şi despre alţi vreo treizeci şi ceva, de care Asociaţia Umanitară „Freamăt de speranţă” se ocupă, în dorinţa de a le face viaţa mai uşoară şi mai frumoasă şi spre care vor merge banii adunaţi din vânzarea cărţilor şi CD-ului de muzică şi poezie lansat de fiul său, „Sunet de paşi”.

Brânduşa Bialy, de la DGASPC Suceava, şi Angela Zarojanu, preşedinta Asociaţiei „SEVA”, s-au aflat lângă el, ca şi la celelalte lansări ale tânărului poet, care a impresionat şi de data aceasta asistenţa prin dezinvoltura, umorul, inteligenţa şi sensibilitatea sa.

Şi, tot pe scenă, interpretând cântece de pe CD-ul lansat, a fost Armin Ivan, a fost tenorul Sorin Ursan-Delaclit, care a realizat, în timp ce cânta arii celebre, portrete ale câtorva tineri participanţi, şi a fost Vasilica Petronela Radu, ce a interpretat „Pupăza din tei”. Desculţă, că-şi uitase opincile acasă şi pentru că „nu se cădea” să alăture tenişii costumului popular.

A fost o seară de sâmbătă minunată, cu emoţie plutind în aer, pentru că s-au adunat acolo oameni care au vibrat alături de cei ce şi-au pus sufletul în palmă şi au cumpărat o carte, un CD sau au achiziţionat, pur şi simplu, o şedinţă de terapie pentru un copil special. Pentru că, a spus Anca Crăciun, aşa se socotesc banii, în numărul de şedinţe de terapie care se pot face cu ei. 2330 lei şi 130 de euro, aceştia din urmă donaţi de Casa de Poezie „Light of ink” de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava, bani reprezentând un premiu câştigat de elevii îndrumaţi de profesorul Gheorghe Cîrstian la Festivalul internaţional de poezie „Castelul din Duino”, desfăşurat în Trieste, Italia.

A fost o seară cu folos, dacă e să tragem o linie. Pentru că, uneori, viaţa îţi ia cu o mână şi îţi dă cu două. Totul e să ştii ce faci cu ce ai primit şi să te bucuri, aşa cum a spus şi Sebi, de ceea ce ai, nu să te plângi de ceea ce nu ai.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: