La Bursa generală a locurilor de muncă, faţă de anul trecut

Angajatori mai mulţi şi peste 340 de locuri în plus

> Pentru angajare au fost selectaţi 875 de amatori de slujbe, pe la standuri perindându-se 1.583 de persoane, mai multe decât anul trecut, când interesaţi au fost 1.575 de suceveni > Angajatorii care au selectat candidaţi pentru al doilea interviu şi-au exprimat deschiderea de a încadra persoane motivate, chiar dacă nu întruneau criteriile de calificare” a declarat Anca Capverde, purtător cuvânt al AJOFM

Bursa generală a locurilor de muncă, organizată la finele săptămânii trecute în judeţul Suceava, s-a concretizat prin selectarea, în vederea încadrării, a 875 de participanţi. Anca Capverde, purtător de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava, a declarat că 140 de ofertanţi – în comparaţie cu 132 în 2018 – s-au prezentat la bursă cu 1.262 de slujbe disponibile, faţă de 921, în anul anterior. Pe la standurile ofertanţilor au trecut 1.583 de persoane fără o ocupaţie stabilă, precum şi altele interesate să-şi găsească un nou job, mai multe, de asemenea, decât anul trecut, când amatoare de un nou loc de muncă s-au arătat 1.575 de persoane. Cea mai bogată ofertă s-a constatat în municipiul Suceava, 65 de angajatori propunând 756 de locuri de muncă, acestea fiind vizate de către 687 de interesaţi. În Rădăuţi au participat 412 persoane pentru 210 slujbe oferite; în Fălticeni, 267 pentru 198; în Câmpulung Moldovenesc s-au înregistrat 217 „vizitatori”, pentru un disponibil de 98 de oferte. Selectaţi pentru interviuri şi eventuale angajări ulterioare au fost 358 de participanţi din Suceava, 224 din Rădăuţi, 267 din Fălticeni şi 106 din Câmpulung Moldovenesc.

„Angajatorii care au selectat candidaţi pentru al doilea interviu şi-au exprimat deschiderea de a încadra persoane motivate, chiar dacă nu întruneau criteriile de calificare, iar ofertele de muncă neacoperite vor fi menţinute pe lista de locuri vacante gestionată de AJOFM Suceava. Menţionăm că, după ce se vor finaliza interviurile angajatorilor cu persoanele selectate, la o lună de la închiderea bursei, vom publica rezultatele finale ale evenimentului” a declarat Anca Capverde.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: