Gheorghe Niţă, la dezbaterea naţională privind noua arhitectură curriculară din învăţământ:

Este nevoie de înnoirea arhitecturii curriculare, a resursei umane şi instituţionale

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Niţă, a declarat, în deschiderea dezbaterii naţionale privind arhitectura curriculară pentru învăţământul primar, gimnazial şi liceal, că educaţia este o ramură a pedagogiei care are sarcina de a învăţa omul să fie un element activ al vieţii sociale şi că un sistem educaţional eficient şi bine gândit creează tot timpul o dezvoltare a generaţiilor viitoare.

El a spus că România a rămas în urmă la nivelul educaţional faţă de alte ţări ale lumii, pentru că celelalte ţări au reuşit să implementeze reforme vitale, care au dus la o creştere economică substanţială.

„Un sistem educaţional eficient şi bine gândit creează tot timpul o dezvoltare a generaţiilor viitoare şi un procentaj mai mare al studenţilor care le place cartea. Acest sistem reduce abandonul şcolar şi generează o rată mai mică de tineri rămaşi cu avertisment în şcoală. România are nevoie de o nouă arhitectură curriculară, o înfăţişare mai nouă a educaţiei” a spus vicepreşedintele CJ Suceava.

Potrivit lui Gheorghe Niţă, este nevoie de înnoirea arhitecturii curriculare, a resursei umane şi instituţionale.

El a prezentat şi dezvoltarea învăţământului dual din judeţul Suceava, realizată ca urmare a parteneriatului cu regiunea germană Schwaben.

Niţă a explicat că dacă în 2016 a fost înfiinţată prima clasă de învăţământ dual la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” din Suceava, în anul şcolar următor vor fi organizate 17 clase de învăţământ dual şi 55 de clase de învăţământ profesional. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: