Lemn tăiat ilegal, confiscat de jandarmi

Atunci când lemnul este ilegal, jandarmii suceveni îl confiscă. S-a întâmplat la finele săptămânii trecute, lucrătorii IJJ Suceava confruntându-se cu două astfel de situaţii. Sâmbătă, în jurul orei 10.00, în cadrul unei acţiuni desfăşurate pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, un echipaj format din jandarmi şi lucrători ai Gărzii Forestiere Suceava au depistat, pe raza comunei Udeşti, trei persoane care au tăiat ilegal mai mulţi arbori. Oamenii, în vârstă de 25, 38 şi, respectiv, 46 de ani, toţi cu domiciliul pe raza comunei Udeşti, se apucaseră de lucru de la primele ore ale zilei. Aceştia s-au deplasat cu două atelaje hipo în zona împădurită cunoscută sub denumirea de „Luncuşoara” iar odată ajunşi, folosindu-se de două drujbe şi două tropoare, au tăiat, până la sosirea în zonă a oamenilor legii, nu mai puţin de 9 arbori din speciile tei şi carpen, nemarcaţi de lucrătorii silvici, de pe un teren care nu le aparţine, cu intenţia de a-i încărca în faetoane şi de a-i transporta la domiciliu. Jandarmii au întocmit actele de sesizare privind săvârşirea infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori şi furt de material lemnos, care au fost predate Postului de Poliţie Udeşti pentru continuarea cercetărilor, iar cantitatea de aproximativ 7 mc de material lemnos a fost dată în custodie Ocolului Silvic Dolhasca.

În aceeaşi zi, un alt echipaj de jandarmerie a depistat în imediata apropiere a pieţei din comuna Bosanci, trei persoane care comercializau material lemnos fără a deţine pentru acesta documente de provenienţă aşa cum cere legislaţia în vigoare. Cei trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 28 şi 50 de ani, cu domiciliul în comuna Slatina, ofereau spre vânzare, din autoutilitarele personale, cantitatea totală de 2,56 mc cherestea răşinoase şi lemn de foc răşinoase. Persoanele în cauză au fost sancţionate contravenţional, iar materialul lemnos, în valoare de aproximativ 1.300 lei, a fost dat în custodie Ocolului Silvic Dolhasca.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: