Confort de autostradă versus confort de drum judeţean

Deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu a declarat joi că ştie că judeţul Suceava are o nevoie imperioasă să fie racordat la o reţea de autostrăzi, dar că la fel de important pentru confortul sucevenilor ar fi ca, în loc de a sta mereu cu mâna întinsă la guvern, cei care conduc administraţia publică judeţeană să se aplece mai insistent asupra rezolvării problemelor care, în mod real, intră în sfera lor de competenţă.

 „Ieri, 13.03.2019, în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi a Senatului României, s-a adoptat, pentru a doua oară, legea bugetului de stat pentru anul 2019 – situaţie inedită, generată de preşedintele României. Acesta, cu atitudine partinică, nefirească pentru un preşedinte ce ar trebui să fie echidistant şi coagulant al societăţii, a contestat această lege la Curtea Constituţională utilizând mai degrabă argumente de tip pamflet şi nu de natură constituţională sau economică”, arată Rădulescu într-un comunicat de presă.

El a menţionat că important este faptul ca adoptarea bugetului a pus capăt blocajului în care au ajuns administraţiile publice locale şi centrale din cauza acestui demers egoist al preşedintelui.

„Mai important este faptul că acest buget este cel mai ofertant din perioada post-decembristă a României: este fundamentat pe un PIB record, asigură toate creşterile salariilor, pensiilor, burselor, ajutoarelor sociale asumate, asigură finanţări record pentru toate ministerele, asigură o creştere substanţială a sumelor destinate investiţiilor şi administraţiilor publice locale şi judeţene”, susţine deputatul PSD.

Rădulescu subliniază că este foarte important pentru suceveni că acest buget prevede sumele necesare finanţării unor obiective din judeţul Suceava sau din zonă: bani pentru finalizarea centurii ocolitoare a Sucevei, pentru executarea centurii ocolitoare a Rădăuţiului, pentru studiul de fezabilitate a centurii Fălticeniului, dar şi pentru studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic al autostrăzilor Târgu Neamţ-Târgu Mureş, Braşov-Bacău, al drumului de mare viteză Ploieşti-Paşcani, al drumului expres Paşcani-Siret, precum şi pentru etapa de pregătire în vederea elaborării studiului de fezabilitate pentru Autostrada Nordului, acestea fiind fapte uşor de verificat printr-o simplă lectură a acestui Buget – evident pornind şi de la premisa existenţei dorinţei şi capacităţii de înţelegere.

„Constat că existenţa acestei premise este o iluzie în cazul parlamentarilor şi liderilor liberali suceveni, care persistă în intenţia de a înşela permanent opinia publică. Ei persistă în demagogia promovării unor amendamente de finanţare a unor obiective economice sucevene care sunt deja prevăzute în legea bugetului, aşa cum am menţionat anterior”, adaugă Rădulescu.

Potrivit acestuia, liderii liberali insistă şi pe promovarea ideii că li se datorează dublarea valorii alocaţiei copiilor când, de fapt, ipocrit, ei nu au votat legea bugetului care permite acest fapt şi că mai ridicol este deputatul liberal care se laudă că partidul său a forţat de două ori guvernarea PSD să mărească această alocaţie deşi mai firesc ar fi fost să facă acest lucru atunci când colegii dumnealui de partid (PDL) se aflau la guvernare.

„Ştiu că judeţul Suceava are o nevoie imperioasă să fie racordat la o reţea de autostrăzi. Guvernul PSD – ALDE a înţeles acest fapt, dovadă fiind prevederile bugetare pe care le-am menţionat. Guvernul PSD – ALDE a înţeles că sunt foarte importante pentru confortul sucevenilor şi drumurile judeţene, dovadă fiind faptul că acest guvern a acordat Sucevei suma de 216.000.000 lei pentru reabilitarea a 9 drumuri judeţene. Dar, la fel de important pentru confortul sucevenilor ar fi ca, în loc de a sta mereu cu mâna întinsă la guvern, cei care conduc administraţia publică judeţeană să se aplece mai insistent asupra rezolvării problemelor care, în mod real, intră în sfera lor de competenţă (de exemplu repararea podului de la Vereşti, repararea drumurilor judeţene aflate într-o stare dezastroasă) – poate chiar şi renunţând la cheltuieli inutile cu înfrăţiri şi constituiri de asociaţii cu scopuri fanteziste, fără niciun efect cuantificabil”, a conchis Rădulescu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: