Ca urmare a creşterii salariului minim

Zece firme constructoare cer majorarea valorii contractelor cu Primăria Suceava

> Includerea în valoarea finală a scumpirii manoperei se va face prin acte adiţionale, actualizarea vizând doar „restul lucrărilor de executat” > „Vrem să ne mişcăm repede pentru că deja am avut discuţii cu agenţi economici care lucrează cu Primăria, în mod special cu cei patru de la străzi, care vor să se apuce de asfaltat” a conchis Ion Lungu

Reprezentanţii autorităţilor publice locale din municipiul Suceava s-au întâlnit, ieri, cu cei ai firmelor contractante, discuţiile purtate vizând reactualizarea valorii lucrărilor licitate şi aflate în curs de derulare în reşedinţa de judeţ.

Demersul survine creşterii, începând cu 1 ianuarie a.c., a salariului minim brut garantat în plată, majorare care se răsfrânge simţitor asupra costurilor cu manopera.

Edilul-şef Ion Lungu a anunţat că prin dispoziţie de primar va desemna o comisie care se va ocupa de stabilirea modului în care se vor efectua respectivele ajustări, la întâlnirea de ieri fiind prezenţi specialişti de la compartimentele „Achiziţii publice” şi „Patrimoniu”, precum şi de la direcţiile tehnice şi, respectiv, economică ale executivului local.

Potrivit şefului municipalităţii, de regulă, lucrările licitate au fost adjudecate sub valoarea indicatorilor tehnico-economici iniţiali, condiţii în care, teoretic, există o marjă disponibilă pentru includerea în valoarea finală şi a influenţei din majorarea salariului minim. În situaţiile în care această influenţă va duce la depăşirea indicatorilor tehnico-economici, ridicarea valorii lucrărilor va fi supusă obligatoriu aprobării plenului Consiliului Local.

„Legea spune foarte clar că, în primul rând, trebuie făcută o inventariere a lucrărilor rămase de executat la data de 1 ianuarie 2019” a explicat primarul.

Primăria are contracte în derulare pentru zece asemenea investiţii, actualizarea urmând a se va face doar „pentru restul de lucrări de executat” şi printr-un act adiţional cu referire la majorarea preţului manoperei. „Vrem să ne mişcăm repede, pentru că deja am avut discuţii cu agenţi economici care lucrează cu Primăria sub diferite contracte şi, în mod special, cu cei patru de la străzi, care vor să se apuce de asfaltat” a conchis Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: