Cezar's

Ce nebunie…

Alternative. „Ce nebunie şi cu scrisul ăsta!!!/ Mai bine ne iubim prin păpuşoaie…/ Sau ascultăm cum picuri mari de ploaie/ Ne bat în geamurile vechi povestea/ C-o tipă trăsnet ce ne-aşteaptă goală-n baie…/ Ce nebunie şi cu scrisul ăsta!!!” (Emil Brumaru)

Bune. „Toate femeile sunt bune – bune de nimic sau bune la ceva.” (Miguel de Cervantes)

Cuminţenie. Niciun bărbat nu apreciază – sincer – cuminţenia unei femei decât dacă este soţia lui. (Doina Ioneţ)

Dans. „Ce rămâne a fi mai important după o viaţă ca a dumneavoastră? Dragostea pentru o femeie, gânguritul primului copil? Un pas de dans sau culoarea unei dimineţi africane? Luăm ceva cu noi dincolo? Neagu Djuvara: E ceva ce-mi vine din când în când, într-un fel de jumătate de somn, când mă trezesc: dansul. Îmi lipseşte dansul. Am fost un pătimaş al dansului. Faptul că la 99 de ani nu mai pot, de altfel, nici nu mă mai pofteşte nimeni ca să mai dănţuiesc în momentul de faţă, e lipsa cea mai mare pe care o resimt acum. Dansul era o nebunie.”

Domnişoară. „Era o domnişoară din barou./ Avea un foarte străveziu furou,/ prin care clientela şi colegii/ citeau şi litera, şi duhul legii.// Înfometaţi, îşi înecau amaru/ în spirt şi-n comedia lui Brumaru…” (Şerban Foarţă)

Evoluţie. „Oamenii sunt singurele animale care pot face sex prin telefon.” (David Letterman)

Fericire. Fericirea e ca un orgasm: e de o mie de ori mai bine dacă nu trebuie să te prefaci că-l ai.

Gelos. „Bărbatul gelos îşi învaţă femeia curvă.” (Anton Pann)

Ingratitudine. „Timpul produce mai multe ravagii asupra unei femei frumoase decât asupra unei femei urâte şi mult mai multe decât asupra unui bărbat frumos. Ceea ce zeii i-au dat femeii frumoase la tinereţe cu o mână, îi iau la bătrâneţe cu două”. (George Budoi)

Invidie. Când întâlnim o femeie de o extremă frumuseţe, rămânem înmărmuriţi şi ne gândim cu o invidie neagră la cel care o posedă (întotdeauna pe femeia frumoasă o posedă altul.) Nici prin cap nu ne trece că, obişnuit de ani de zile cu chipul şi cu trupul ei, dezgustat de urâţeniile ei ascunse, de multele ei toane, încăpăţânări şi istericale, fericitul stăpân n-o mai socoteşte de mult o frumuseţe pentru care merită să te zbaţi; câteodată „fericitul” ar fi bucuros să scape de ea. (Ionel Bandrabur)

Iubire. „…Iubirea? Ce-i iubirea? se gândea el. Iubirea stă în calea morţii. Iubirea este viaţa. Tot, tot ce înţeleg, înţeleg numai pentru că iubesc. Tot ce există există pentru că iubesc. Totul e legat numai de iubire. Iubirea este Dumnezeu şi când mori înseamnă că tu, o părticică din iubire, te întorci la izvorul veşnic al tuturor lucrurilor.” ( Lev Tolstoi „Război şi pace”)

Înghesuială. „Am locuit un timp în sufletul unei femei. Mare înghesuială!” (Valeriu Butulescu)

Înşelat. „Fidelitatea: o calitate tipică celor care sunt pe cale să fie trădaţi.” (Ambrose Bierce)

Loterie. Cel care a introdus loteria la Paris a fost polivalentul… Casanova! Jucător înveterat, în 1757 l-a convins pe Ludovic al XV-lea să înfiinţeze o loterie pentru a strânge fonduri pentru o academie militară. Regele l-a numit pe Casanova supervizor, iar din profitul obţinut acesta a fondat o fabrică de mătase. Ideea loteriei a evoluat până astăzi în formula Loterie Nationale.

Pantofi. Fiecare femeie ar trebui să aibă o pereche de pantofi pe care reuşeşte să-i încalţe doar atunci când e culcată în pat.

Salvare. Când te cerţi cu o femeie e ca şi când eşti atacat de urs… Cel mai bun lucru de făcut este să te prefaci mort şi să aştepţi să plece.

Siluetă. Cultul contemporan al formelor suple nu are precedente istorice. În sec. XIX, îngrăşarea era încă asociată sănătăţii, prosperităţii şi respectabilităţii. Doar cei bogaţi sunt graşi. În cazul femeilor, anumite rotunjimi şi chiar celulita erau apreciate. În „Fiziologia gustului”, Brillat-Savarin scrie că „slăbirea este o înspăimântătoare nenorocire pentru femei, căci pentru ele frumuseţea înseamnă mai mult decât viaţa, iar frumuseţea constă mai ales în rotunjimea formelor”.

Ten. Ai riduri, piele uscată? Calmează-te! O sticlă de vodcă dăruită soţului tău (asortată cu un zâmbet aluziv-provocator!) îţi va reîntoarce foarte repede, măcar pentru o zi, prospeţimea şi frumuseţea din trecut!

Trup. „Trupul e marginea sufletului.” (Lucian Blaga)

Ultime. Ultimile cuvinte rostite la TVR, în direct, de Sanda Ţăranu, în zilele Revoluţiei (ulterior ea refuzând categoric şi demn să mai apară pe postul naţional): „Am spus ceva de genul: «Trăim nişte vremuri tulburi, dar sper să se liniştească lucrurile. Va veni, până la urmă, o vreme când vom putea zâmbi din nou»”. După atâţia ani, constat că fermecătoarea noastră Sanda Ţăranu a fost… prea optimistă!

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI