Duminică seara

Zeci de suceveni au scandat „În democraţie, hoţii stau la puşcărie!”

> Ei au ieşit în stradă pentru susţinerea magistraţilor care protestează faţă de modificarea legilor justiţiei

 Zeci de suceveni au ieşit duminică seara în stradă întru susţinerea magistraţilor care au declanşat proteste faţă de modificarea legilor justiţiei prin OUG 7/2019.

Protestatarii consideră că modificările aduse legilor justiţiei au ca scop slăbirea sistemului de justiţie din ţară.

Ei au scandat „În democraţie, hoţii stau la puşcărie!”, „Justiţie, nu corupţie!” sau „ALDE şi PSD, aceeaşi mizerie!”.

,,Este din nou nevoie de noi TOŢI pentru a ieşi să apărăm justiţia. Controlul politic asupra magistraţilor înseamnă sfârşitul statului de drept în România. Nu avem de gând să renunţam la lupta de a apăra justiţia şi nici nu vrem sa fim încă o generaţie de sacrificiu. Te aşteptăm să continuăm lupta” se arată în descrierea evenimentului de pe Facebook.

Reamintim că, vineri, Adunarea Generală a Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a decis să se solidarizeaze cu acţiunile de protest declanşate în ţară de colegii magistraţi şi că respinge modificările legislative prin OUG 7/2019. În urma votului exprimat, în unanimitate, s-a stabilit că Adunarea Generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava respinge modificările legislative menţionate şi se solidarizează cu acţiunile de protest declanşate în ţară de colegii magistraţi. Tot în unanimitate, Adunarea Generală a Procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a decis să solicite tuturor factorilor decizionali implicaţi în procesul legislativ respectarea Constituţiei României în cadrul procesului de legiferare prin intermediul emiterii ordonanţelor de urgenţă şi respectarea recomandărilor Comisiei de la Veneţia, GRECO şi MCV, ca standarde minime obligatorii pentru organizarea şi funcţionarea unui stat de drept.

În aceeaşi zi, Adunarea Generală a Procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava a decis declanşarea acţiunii de protest faţă de OUG 7/2019, solicitând tuturor factorilor decizionali implicaţi în procesul legislativ să respecte Constituţia României în cadrul procesului de legiferare prin intermediul emiterii ordonanţelor de urgenţă şi să respecte recomandările Comisiei de la Veneţia, GRECO şi MCV, ca standarde minime obligatorii pentru organizarea şi funcţionarea unui stat de drept. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: