Poliţia Suceava anunţă verificări privind activitatea de taximetrie în zona Aeroportului

Poliţia Judeţeană Suceava anunţă că pentru poliţiştii Postului de poliţie Transporturi Aeriene Suceava siguranţa călătorilor, dar şi siguranţa obiectivului deservit constituie priorităţi. Sursa citată subliniază că un obiectiv suplimentar îl constituie desfăşurarea unor acţiuni comune cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava pentru asigurarea respectării legalităţii regimului de transport taxi în zona Aeroportului.

„În perioada următoare vor fi organizate mai multe activităţi în teren, în zona adiacentă, pentru identificarea şi sancţionarea celor care parchează neregulamentar sau desfăşoară activităţi de transport tip taxi cu încălcarea prevederilor legale” se arată într-un comunicat de presă.

Postul de poliţie Transporturi Aeriene Suceava este unitatea care asigură ordinea şi liniştea publică şi acţionează conform competenţelor în incinta şi în zona adiacentă Aeroportului. Această subunitate de poliţie se află în subordinea ierarhică a Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Suceava – Secţia Regională de Poliţie Transporturi Iaşi şi a Direcţiei de Poliţie Transporturi, acţionând conform statutului de organizare în baza ordinelor şi dispoziţiilor, pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală şi contravenţională din sectorul transporturilor aeriene.

Am fost informaţi că în cursul anului 2018 lucrătorii de poliţie din cadrul Postului de poliţie Transporturi Aeriene Suceava au executat 262 controale directe, din care 48 pe linie economică şi 74 pe linie judiciară, respectiv pe linia prevenirii şi combaterii sustragerii de carburanţi, materiale de construcţii şi materiale de inventar din perimetrul aeroportuar precum şi  140 pe linia prevederilor Legii 38/2003 prevenirea taximetriei ilegale.

S-au mai executat 260 patrulări pedestre în perimetrul aeroportuar, ocazie cu care au fost efectuate 68 controale la sistemele de pază. Împreună cu beneficiarii serviciilor de pază şi conducerea societăţii de pază s-au efectuat 14 instruiri ale personalului de pază.

 În perioada analizată, lucrătorii de poliţie transporturi aeriene au  aplicat 100 de sancţiuni contravenţionale, au fost reţinute două certificate de înmatriculare, două seturi de plăcuţe cu număr de înmatriculare şi un permis de conducere.

„Şi în anul 2019, siguranţa călătorilor, dar şi siguranţa obiectivului deservit constituie priorităţi pentru poliţiştii Postului de poliţie Transporturi Aeriene Suceava. De asemenea, un obiectiv suplimentar îl constituie desfăşurarea unor acţiuni comune cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava pentru asigurarea respectării legalităţii regimului de transport taxi în zona Aeroportului. Tocmai de aceea, în perioada următoare vor fi organizate mai multe activităţi în teren, în zona adiacentă, pentru identificarea şi sancţionarea celor care parchează neregulamentar sau desfăşoară activităţi de transport tip taxi cu încălcarea prevederilor legale” se subliniază în comunicat. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: