Sucevenii au adunat datorii de câte un milion de euro  către firmele de utilități Thermonet și ACET

 > „Trebuie ca și asociațiile de proprietari să facă eforturi pentru a plăti acești bani” susține primarul Ion Lungu

În perioada de iarnă se adună din nou datoriile către societățile de utilități. Cel puțin așa s-a semnalat ieri, la sediul Primăriei Suceava, cu prilejul unei întâlniri între reprezentanții administrației locale, în frunte cu primarul Ion Lungu, și șefii asociațiilor de proprietari.

Semnalul de alarmă a fost tras de edilul-șef, care a arătat că,  pe 31 ianuarie, către Thermonet, sucevenii aveau de plătit 5,78 de milioane de lei, aproape 1,1 milion de euro, în total producția lunii ianuarie fiind de 2,13 milioane de lei.

Lungu le-a cerut șefilor asociațiilor să manifeste preocupare pentru îmbunătățirea ritmului plăților, de vreme ce Primăria și-a făcut datoria față de producătorul, transportatorul și distribuitorul de energie termică.

„Pe lângă faptul că am dat un avans pentru procurarea combustibililor și că achităm la timp toate facturile pentru utilitățile aferente unităților școlare,  trebuie ca și asociațiile de proprietari să facă eforturi pentru a plăti acești bani. De asemenea, persoanele care se încadrează în zona de vulnerabilitate au acele ajutoare la încălzire, iar săptămânal dăm ajutoare de urgență celor care se află în situații de jenă financiară” a pus în vedere șeful administrativului sucevean. Ion Lungu a precizat că, în ciuda faptului că Guvernul nu a modificat prevederile legale care au scos lemnul de foc din categoria biomasei, în această iarnă centrala Bioenergy a livrat energie termică produsă în cazanele care folosesc deșeuri regenerabile.

„Cu toate discuțiile și intervențiile la Guvern și ministere, situația este destul delicată la Bioenergy.  Totuși, cu banii care s-au dat de la Primărie către Thermonet, s-a reușit să se meargă numai pe biomasă. Chiar și în condițiile în care nu se decontează certificatele verzi, s-a produs mai eficient, ținând cont că gazele naturale sunt mai scumpe” a evidențiat Ion Lungu.

Datoriile populației s-au acumulat și către societatea comercială prestatoare a serviciilor de alimentare cu apă, canalizare și epurare, ACET având de încasat de la consumatorii casnici 4,38 de milioane de lei, apropiindu-se, de asemenea, de un milion de euro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: