Festivalul Olimpic al Tineretului European, ediţia de iarnă

Dorneanca Andreea Mezdrea a fost desemnată purtătorul de drapel al României la ceremonia de deschidere

Andrea Mezdrea

În perioada 9 – 16 februarie, se va desfăşura cea de-a XIV-a ediţie de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), competiţie găzduită de localităţile Sarajevo şi Sarajevo de Est, din Bosnia şi Herţegovina. Echipa Olimpică a României care va participa la această competiţie va fi alcătuită din 30 de sportivi şi 13 antrenori, doi dintre sportivii români fiind legitimaţi la Clubul Sportiv Şcolar Vatra Dornei.

Biatlonista Andreea Mezdrea a fost desemnată purtătorul de drapel al României la ceremonia de deschidere a ediţiei de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European, ceremonie programată pe 10 februarie, de la ora 20.00 (ora României),  pe Stadionul Asim Ferhatovic Hase din Sarajevo.

Legitimată la Clubul Sportiv Şcolar din Vatra Dornei, Andreea Mezdrea (17 ani) a început să practice biatlon de performanţă sub îndrumarea antrenoarei Magdalena Potîngă. În anul 2013, a debutat în competiţiile naţionale, iar cinci ani mai târziu a fost cooptată în lotul reprezentativ de juniori al României, unde a început pregătirea cu antrenorul Vasile Sneaga. În anul 2018, la Concursul IBU rezervat juniorilor, de la Nove Mesto, din Cehia, Andreea Mezdrea s-a clasat pe locul 10 la 7,5 km sprint, în acelaşi an, tot la sprint, ocupând poziţia 28, la Campionatele Mondiale de juniori din Estonia.

O altă dorneancă legitimată la Clubul Sportiv Şcolar din Vatra Dornei, Sînzîiana Ioana Mîndrilă, în vârstă de 17 ani, va reprezenta România în proba schi fond. În anul 2017, Sînzîiana a obţinut locul 2, individual, la Campionatul Naţional juniori II.

Reprezentanţii României vor participa în competiţiile de patinaj artistic, schi alpin, biatlon, schi fond, short track şi snowboard, şase dintre cele opt sporturi la care se concu-rează la FOTE Sarajevo şi Sarajevo de Est 2019.

Cel mai bun rezultat obţinut de un reprezentant al României la o ediţie de iarnă a FOTE a fost medalia de aur cucerită de Emil Imre la short track 1000 m, în 2013, la Braşov. La ediţiile de iarnă ale FOTE de până acum, România a obţinut şapte medalii – una de aur, două de argint şi patru de bronz.

      Lotul României:

Patinaj artistic: Ana Sofia Beschea; antrenor Marina Ruxandra Beschea.

Biatlon: Vivien Bernadett Andras, Reka Csaszar, Andreea Mezdrea, Szilvia Vancsa, Marian Gabriel Folea, Nicolae Dan Girbacea, Robert Grumeza, Tamas Kovacs; antrenori: Vasile Petru Sneaga, Szilard Marton şi Tudor Girbacea.

Schi alpin: Mădălina Nicoleta Preda, Diana Andreea Rentea, Maria Ioana Constantin, Eszter Lorincz, Ioan Alexandru Bordi, Horea Andrei Olteanu, Hunor Szoke, Vlad Anton Danciu; antrenori: Andrei Burchiu, Andrei Szilagyi, Victor Tiberiu Tantos.

Schi fond: Andrea Csutak, Ioana Georgiana Andreca, Sînzîiana Ioana Mîndrilă, Maria Dumitrela Andreca, Liviu Darius Hanganut, Szabolcs Forika, Flaviu Constantin Pavalean, Florin Robert Dolhascu; antrenori: Costel Terciu, Andrei Potinga, Istvan Janosi.

Short-track: Katalin Albert, Kriszta Pongracz Vakar, George Lucian Tepes, Jozsef Csongor Csillag; antrenori: Katalin Kristo, Zsolt Kalamar Kertesz.

Snowboard: Silviu Popa; antrenor: Florin Stefan Staicu.

Dragoş Tătaru este şeful de misiune al echipei olimpice a României care participă la FOTE Sarajevo şi Sarajevo de Est 2019.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: