În şedinţa de ieri a deliberativului judeţean

Dispută şi acuzaţii de ilegalităţi privind transportul de persoane care tranzitează municipiul Suceava şi piratează TPL

> Gheorghe Flutur: Vom regândi programul de transport astfel încât să combatem pirateria

Consilierii judeţeni suceveni au votat, miercuri, ajustarea programului judeţean de transport persoane pentru 18 trasee în urma solicitărilor venite din partea autorităţilor locale. Dar înainte de aceasta dezbaterile au fost aprinse şi au fost lansate acuzaţii privind ilegalităţi.

Vicepreşedintele CJ Suceava Viorel Seredenciuc a spus că în cazul contestat de directorul TPL, Mitocu Dragomirnei – Sf. Ilie, unde se propune introducerea a încă zece curse, traseul a fost solicitat de conducerea Primăriei Mitocu Dragomirnei care a sesizat că autobuzele circulă cu peste 30-40% din capacitatea admisă.

El a arătat că există în acest sens şi un memoriu semnat de 124 de cetăţeni din comună care cer îmbunătăţirea programului de transport.

Mai mult, vicepreşedintele CJ Suceava Viorel Seredenciuc, a atras atenţia că TPL are licenţă doar pentru a opera pe raza municipiului Suceava şi că transportul de persoane pe care îl face în afara municipiului este ilegal.

În cadrul şedinţei a fost prezent şi primarul comunei Mitocu Dragomirnei, Dănuţ Solcan, care a susţinut cererea privind creşterea numărului de curse pe traseul Mitocu Dragomirnei – Sf. Ilie, motivat de faptul că autobuzele circulă supraaglomerate.

El a spus că în 20 septembrie 2018, pe parcursul întregii zile, a verificat împreună cu viceprimarul comunei toate cursele, constatând că gradul de încărcare al autovehiculelor era peste norme, fiind găsiţi şi 45 de pasageri pe 20 de locuri sau 32 pe 14 locuri, astfel că se impune creşterea numărului de curse.

Primarul a fost întrebat de consilierul Dan Ioan Cuşnir câte curse a verificat în acea zi, acesta răspunzând că 37, moment în care consilierul i-a atras atenţia că firma avea dreptul să presteze doar 23 de curse.

Cuşnir s-a întrebat şi de ce din cursele care sunt aprobate de CJ Suceava 98% sunt dinspre şi spre autogara din localitatea de destinaţie şi că doar trei curse, care tranzitează municipiul Suceava, nu au acest punct terminus şi că este ciudat că pe aceste trasee sunt 33 de curse, 23 de curse şi 29 de curse, în timp ce pe celelalte trasee sunt sub zece curse zilnic.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că programul judeţean de transport a fost votat în decembrie 2012 în mandatul fostei administraţii judeţene şi că acesta este valabil până în 2 decembrie 2019, iar până atunci nu pot fi modificate traseele.

El a spus că din 2 decembrie va intra în vigoare noul program judeţean de transport, la care deja se lucrează.

„De aici încolo trebuie să regândim, să combatem pirateria” a spus Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: