Se cere interzicerea Bucovina Rock Castle !

Cinci suceveni au semnat un memoriu pe care l-au înaintat Consiliului Judeţean Suceava în care cer interzicerea organizării în acest an a Bucovina Rock Castle şi anunţă că vor cere, prin instanţă, ca în zona Cetăţii de Scaun a Sucevei să nu mai fie permisă organizarea de concerte sau manifestări publice care să adune sute sau mii de oameni. Aceştia propun însă organizarea unor concerte cu muzică creştină. Ei au mai făcut un demers similar în 2018, dar plenul Consiliului Judeţean Suceava a respins cererea lor.

Memoriul urmează să fie supus atenţiei consilierilor judeţeni suceveni în cursul şedinţei de miercuri.

Prin această cerere-memoriu, cum este intitulată petiţia celor cinci, Consiliul Judeţean Suceava este rugat „în mod respectuos şi politicos” ca în anul 2019 să nu fie alocat niciun cent din bani publici „chiar sub forma şmecherească de împrumut pentru «Bucovina Rock Castle»”.

„Vă informăm că vom contesta decizia sau hotărârea dumneavoastră în Contencios administrativ. Vom cere în fiecare lună de la CJ, conform Legilor 544/2016, 544/2001, stenogramele  tuturor şedinţelor CJ şi documente clarificative. Gata, ajunge cu sfidarea şi prosteala publică !!!”, scriu aceştia, subliniind că timp de opt ani şi în 2018 au fost alocate fonduri de milioane de lei pentru Bucovina Rock Castle, unde sunt versuri şi muzică ce îndeamnă la „crimă, sinucidere, înjurături greu de reprodus, promiscuitate sexuală, consum de substanţe interzise, masacru, simulacru etc”.

Semnatarii arată că nu doresc asocierea Consiliului Judeţean Suceava, a Centrului Cultural „Bucovina” şi a Muzeului Bucovinei cu Bucovina Rock Castle, deoarece Centrul Cultural Bucovina are menirea strictă de a promova valorile, cultura şi tradiţiile româneşti bucovinene.

„Anul acesta, în anul 2019, v-o spunem pe direct la fel ca şi românii la Mărăşeşti şi Oituz: «Pe aici nu se trece»!”, mai scriu aceştia.

Ei ameninţă că în cel mai scurt timp vor contesta în instanţă ca prin hotărâre judecătorească să fie interzis Consiliului Judeţean Suceava, Muzeului Bucovinei, Centrului Cultural Bucovina, vreunei persoane fizice, asociaţii, ONG sau instituţii  publice să mai organizeze vreun concert muzical sau vreo manifestaţie publică, unde implică comasarea  a sute sau mii de oameni, la Cetatea de Scaun Suceava, Şanţul Cetăţii şi Platoul Cetăţii, deoarece sunt monumente istorice şi situri arheologice de clasa A, care au o protecţie specială.

În continuare, semnatarii prezintă „Planul creştinilor împotriva unui eventual concert rock în anul 2019” în care sunt reluate argumentele din începutul memoriului şi se transmite că este întinată memoria marelui voievod şi întregitor de ţară Ştefan cel Mare.

„Nu au decât să facă Concertul lor oribil, departe într-o  pădure  din  judeţul  Suceava,  unde  au voie  să  cânte şi să urle non-stop, săptămâni şi luni la rând”, mai scriu semnatarii care mai arată că pe afişul Bucovina Rock Castle a fost inclusă sigla Unirii Bucovinei cu România, dar că au identificat şi simboluri masonice ceea ce ar fi „trădare naţională şi jignire totală” considerând că muzica rock „nu are nicio legătură cu Unirea Principatelor Române din anul 1918, inclusiv Unirea Bucovinei cu ţara mamă”.

Totodată, ei cer îndepărtarea reclamelor cu „Bucovina Rock Castle” de la Cetatea de Scaun Suceava şi din interiorul Aeroportului „Ştefan Cel Mare”, demiterea organizatorului festivalului, Ion Drăguşanu şi a directorilor Muzeului Bucovinei şi Centrului Cultural „Bucovina”.

Ei propun în schimb concerte creştine.

„Trebuie să fiţi corecţi şi faţă de creştinii din judeţul şi municipiul Suceava. Vă promitem că vom aduce cele mai bune Coruri, Cvartete, Voci şi Orchestre creştine din Romania. Publicul va fi super­încântat”, se arată în memoriu.

Semnatarii prezintă şi versuri ale unor piese rock care după opinia lor instigă la dezordine, crimă, violenţă fizică, viaţă dezordonată din toate punctele de vedere, promiscuitate sexuală, sinucidere, consum de substanţe interzise.

Print Friendly, PDF & Email

2 Comentarii

 1. Cititor_în_stele says:

  Este lăudabil că ați publicat această știre însă,din motive lesne de înțeles,rezultă oarecum că ȘI DVS. sunteți pe aceeași parte a baricadei cu impostorul și sfertodoctul Gâză Ion ,deoarece lui i se pare că ,vezi doamne,cineva ar vrea să-i interzică festivalul,să se facă de râs Suceava,Bucovina,CJ,Cetatea de Scaun a Sucevei,poate și Vaticanul,că de aia nu mai poate negocia Andi,cum mai scoate el capul de rușine,vai… Iată însă foarte serioasa motivare a autorilor acelui demers,unde,la punctul 3,scrie negru pe alb că se cere mutarea răgăliei unde vor voi dumnealor,adică fără echivoc,toți aceia care nu suportă și nu se află în tagma blasefemiatorilor culturii naționale,a istoriei poporului român,au dreptul să ceară:
  – mutarea zisului „festival” din șanțul Cetății de Scaun oriunde vor voi,fără parazitarea monumentului istoric din clasa A!
  – ieșirea din starea de ilegalitate perpetuă,finanțarea dubioasă,arborarea unor simboluri naționale într-o cloacă a nonvalorilor,de „grohăieli și zdringhi-zdringhi”,cum a zis un cunoscut prezentator local!
  http://prntscr.com/md9euy
  De ani buni, CJ dar și Muzeul Bucovinei se complac în această teribilă ofensă adusă istoriei și culturii naționale sprijinind cu fonduri dar și cu prestigiul autorității publice această escrocherie coproculturală, în care un impostor absolvent scremut al unui liceu care l-a tolerat că nu avea încotro și-a tras pentru merite de măcăleandru ratat și câteva derogări ca să poată păpa banii uriașului cu picioare de lut numit CCB,in calitate de „consultant artistic”… Deci CJ și muzeul finanțează, în baza prestigiului și notorietății unui monument istoric din clasa A, rateurile a doi neisprăviți,tată și fiu,unul dintre ei,cel puțin,deținător și consumator de droguri de mare risc,după cum se poate vedea mai jos:
  http://portal.just.ro/SitePages/cautare.aspx?k=1174%2F117%2F2018
  Veți observa ușor că în timp ce vărsămintele de umori&micțiuni&urme de ecstasy se livrau fix la ediția din 2018,în șantul Cetății de Scaun a Sucevei,instanța de la Cluj îl condamna pe junele Andi la 6 (șase) luni cu suspendare,ca la primul delict,insă cu o perioadă de observare de 2 (doi) ani! Ceea ce inseamnă că la viitoarea ediție,cea din 2019,același drogangiu (cum ar zice Becali…) va însufleți masele populare ,cca 5200,cât estimează Old Gâză,la prima strigare!
  Sigur,este convenabil să mutăm discuția pe terenul unui așa-zis primitivism al autorilor demersului de indepărtare a simulacrului de manifestare culturală din șanțul Cetății de Scaun,să pozăm în martiri ai rock-uluik bucovinist,însă nu se poate conta că atâtea ilegalități și abuzuri vor rămâne nepedepsite,pe veci,amin!
  Primo: In Europa se mai cunosc cazuri in care monumente istorice de mare importanță,datorită valorii și mărimii lor ,ridică probleme de finanțare,sprijinul public sau subvențiile de la stat nefiind,adesea,acoperitoare pentru nevoia de intreținere și conservare a lor. Se acceptă explicit,prin formule legale,ca in limite controlate strict să se desfăsoare evenimente culturale ,inclusiv concerte in aer liber in perimetrul unor castele,cetăți,monumente.Nu este valabilă însă și reciproca,nu se poate ca un monument istoric să subvenționeze și să gireze cu notorietatea sa o manifestare subculturală! Limitele decenței nu se măsoară în hectolitri de bere micționați pe pereții monumentului istoric și nici pe aburii de droguri de mare risc,pe seringile strânse cu lopata dimineața de către autoritatea publică și nici în răgetele care uneori chiar sunt sataniste:
  https://saccsiv.wordpress.com/2016/08/19/video-atentie-membrii-formatiei-dark-funeral-chiar-sunt-satanisti-nu-e-metafora-sau-act-de-cultura-au-avut-concert-aseara-la-suceava/
  Secundo: nu se poate accepta ca bani publici să subveționeze aceste paranghelii de joasă speță,nici ca jandarmii și alte autorități publice să păzească,în fapt,operațiunile de ofensare a spiritului public,a unor valori istorice și culturale sacre,conectate la buzunarul unor parveniți ,impostori sfertodocți,ca la un țuțuroi al nesimțirii…
  Domnul Drăgușanul are un trecut vechi ,cu zone aparent obscure,încă de dinainte de 1989, când s-a specializat la București,zice-se la cenaclul de la uzinele Vulcan,in diferite operațiuni numite astăzi ale statului paralel…Si in care deservenții sunt plătiți cu sinecure grase,cu vreun peculiu,un țuțuroi,cum am spus,de unde să-și tragă banii și foloasele,bașca un salariu cu derogare,acoperitor,ca un fel de rentă viageră… Pentru toate există un sfârșit,cei care i-au pus în brațe,în fapt, cultura oficială a județului ca pe o arendășie culturală în care poți face orice,inclusiv operă de antiromânism și de slugărnicie la stăpâni străini,au ocazia să-și tragă pe seamă,cum se spune inclusiv la Botoșana…
  In județul în care există o universitate dar și o filială a Uniunii Scriitorilor,nu se poate ca stindardul cultural să fie tremurat de două mâini,una de impostor sfertodoct și una de consumator de droguri,miorlăind în tandem că nu este ceea ce vedem și auzim ci un fapt lăudabil!
  Un fapt: ca să nu se mai întâmple ca in 2017 când pe net au circulat imagini ca aceasta,în care se vede un protagonist livrând un supliment cultural pe zidurile cetății,deci ca să nu se mai poată fotografia din ușa celor cca 9(nouă) WC-uri ecologice asemenea faze:
  http://prntscr.com/mdankm
  http://prntscr.com/mdao76
  http://prntscr.com/mdaoo4
  …ce au făcut ctitorii și paznicii „festivalului”? Au intors budele cu ușile spre public,ca să mai facă dușmanii poze mai din părți!
  http://prntscr.com/mdaskz
  …Iară nu ca la ediția din 2017,unde au fost mici scăpări:
  http://prntscr.com/mdaugo
  Protejate,budele din 2018,de garduri jandarmerești și de jandarmi, desigur,ca să aibe ciracii lui Andi tăt confortul și toată plăcerea, de iarbă și de seringă! Că ce nu face omul pentru un ecstasy,mai ales că dimineața,pe rouă,vin trimișii CJ și adună materialele,ca să nu vadă și să nu simtă,iarăși,retrograzii care fac memorii…
  http://prntscr.com/mdawnz
  Dacă mărești un pic imaginea,mai că se disting în nisip niște seringi,pentru diabeticii care adoră ecstasy-ul rock-ului bucovinean…
  Credeți că va fi la fel în 2019?

 2. Cititi versurile inainte sa mai permiteti asemenea festivaluri. Investiti in alta parte!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: