Pregătiri intense la proiectul „10 pentru folclor”

În perioada 11-15 februarie va avea loc cea de-a IV-a ediţie a proiectului „10 pentru folclor”. Proiectul va reuni zeci de artişti din judeţele Suceava, Botoşani, Maramureş, Iaşi, Maramureş, Sibiu şi Sălaj, potrivit coordonatoarei acesteia, Mihaela Bârsan.

A devenit deja o tradiţie ca în luna februarie să aibă loc proiectul „10 pentru folclor”, care prilejuieşte zece întâlniri-spectacol în fiecare an, susţinute gratuit de artişti foarte îndrăgiţi, alături de reprezentanţii mai multor instituţii, cu scopul de a promova introducerea folclorului ca obiect de studiu opţional în şcolile din judeţul Suceava. În contextul în care proiectul este unul unic la nivel naţional,  iar  succesul pe care l-a avut la cele trei ediţii în judeţul nostru, începând cu 2018, „10 pentru folclor” a fost preluat şi de judeţul Maramureş, urmând ca în 2019 să fie transferat şi în judeţul Botoşani.

De la Mihaela Bârsan aflăm că anul acesta caravana folclorului va porni pe 11 februarie de la Şcoala „Miron Costin” din municipiul Suceava şi va fi oprită pe 15 februarie  în comuna Zvoriştea. Cei zece din acest an sunt: Mihaela Bârsan (iniţiatoarea proiectului), Giani Leonte (preşedintele Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava), Loredana Ceică (inspector şcolar de arte în cadrul ISJ Suceava), pr. Iulian Florea (paroh la Biserica „Sf. M. M. Dumitru” din municipiul Suceava), maestrul coregraf Costinel  Leonte, poliinstrumentistul Leonard Zamă, trompetistul Constantin Mândrişteanu şi îndrăgiţii interpreţi de muzică populară Alexandru Brădăţan, Angelica Flutur şi Grigore Gherman. În afară de artiştii mai sus menţionaţi, în fiecare dintre cele zece localităţi vor fi câte trei invitaţi-surpriză din judeţele Maramureş, Botoşani, Iaşi, Sibiu şi Sălaj. Toţi artiştii vor fi acompaniaţi de către orchestră.

„Încă de la prima ediţie a proiectului am ţinut foarte mult ca reprezentaţiile să fie live şi de aceea am pornit la drum alături de orchestră. Este foarte important ca tinerii să se obişnuiască cu spectacolele live. Nu vă ascund  faptul că luăm în calcul posibilitatea de a aduce o nouă orchestră în proiectul nostru. Suntem la nivel de discuţii, nu este încă definitivat nimic, însă pot să vă asigur de faptul că vom avea un program artistic deosebit, de înaltă ţinută. De la an la an, trebuie să se observe o evoluţie. Din acest motiv, suntem în tratative cu două televiziuni naţionale de profil pentru difuzarea tuturor celor zece întâlniri-spectacol din acest an. A venit momentul să trecem la următorul nivel cu acest proiect şi, pas cu pas, ne îndreptăm, în mod firesc, către extinderea proiectului la nivel naţional” ne-a declarat coordonatorul proiectului, Mihaela Bârsan.

Proiectul „10 pentru folclor” este organizat de Televiziunea Intermedia, Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava. Proiectul a fost dezvoltat împreună cu Consiliul Judeţean Suceava, Prefectura Judeţului Suceava, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, Primăria Municipiului Suceava, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava şi toate primăriile în care caravana folclorului a poposit deja, alături de cele din acest an. Sponsorii evenimentului sunt Fly Music Bosanci, Dan Zlei, salonul de înfrumuseţare „Bellisima”, depozitul de flori „Simfonia florilor” şi cofetăriile „Ambianţa”. (D.L.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI