Suceava

Reţelele de apă şi cele de canalizare nu ajung în cartierul Europa din cauză că POIM este blocat 

> „Dacă nu avem apă şi canalizare, nu putem termina cartierul, arată Ion Lungu, primarul municipiului Suceava > Ştefan Groza, director general al ACET, face demersuri de deblocare în Bucureşti, însă, pentru urgentare, lucrările ar putea fi susţinute din bugetul Sucevei

Primăria Municipiului Suceava caută variante de urgentare a lucrărilor de introducere a reţelelor de alimentare cu apă potabilă şi a reţelelor de canalizare în cartierul pentru tineri Europa de pe Dealul Tătăraşi. Demersurile aferente proiectului cu fonduri europene care, printre altele, are şi acest obiectiv, sunt în întârziere, Ştefan Groza, directorul societăţii comerciale ACET, operator unic regional de servicii  de  alimentare cu apă şi de canalizare, insistând pentru deblocarea procedurilor la Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM). Deoarece acestea trenează, primarul Ion Lungu ia calcul  ca execuţia să demareze cu susţinere financiară municipală, urmând ca, ulterior, banii să fie returnaţi de Comisia Europeană, aşa cum s-a mai întâmplat în cazul altor proiecte din judeţ.

„O prioritate pentru acest an este legată de cartierul Europa. Am avut o discuţie cu dl director Ştefan Groza, care va merge în zilele acestea la Bucureşti, să vedem ce facem cu apa şi canalizarea. Este foarte probabil ca acestea să fie introduse pe cheltuiala Primăriei, deoarece proiectul pe fonduri europene se mişcă foarte greu. Dacă nu avem apă şi canalizare, nu putem termina cartierul, în primul rând străzile. Probabil că aşa vom face, dar mai aşteptăm, deoarece nu vrem să periclităm proiectul mare, care este depus deja. Încercăm şi varianta de a începe noi lucrările, pentru ca, mai apoi, să fie decontate din fonduri europene” a spus primarul Ion Lungu.

De precizat este că în baza unei finanţări nerambursabile aferentă Programului Operaţional Sectorial „Mediu” 2017 – 2014, în zonă au fost aduse magistralele de transport a  apei, în timp ce reţelele stradale de conducte fac obiectul unui proiect distinct, al Consiliului Judeţean Suceava, promovat în cadrul Programului Operaţional Infrastructura Mare POIM 2014 – 2020, dar al cărui contract de finanţare nu a fost încă semnat.   În 2012, pe Dealul Tătăraşi, au primit loturi de câte 300 mp fiecare, 142 de tineri cu vârsta de până la 35 de ani, care nu au avut vreodată sau nu deţineau la acel moment o locuinţă ori teren proprietate personală pentru ridicarea unei case.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: