Nou regulament de ordine interioară la Spitalul Judeţean

> Acesta va viza prezenţa la serviciu, atitudinea şi comportamentul > Vasile Rîmbu: Dorim să eliminăm cât mai multe incoveniente din activitatea spitalului; dorim să merităm acele salarii şi sporuri

 Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, ec. Vasile Rîmbu, a anunţat, miercuri, că de la 1 februarie ar urma să intre în vigoare un nou regulament de ordine interioară al SJU Suceava.

„Noul regulament de ordine interioară al Spitalului Judeţean Suceava este pregătit pentru a intra în discuţia Comitetului Director, după care va fi dezbătut, popularizat pentru a fi lucrativ de la 1 februarie” a spus Rîmbu într-o conferinţă de presă.

El a arătat că nu vrea să se facă un zgomot prea mare privind acest regulament, pentru că este un regulament „normal”.

„Cert este că dorim să eliminăm cât mai multe incoveniente din activitatea spitalului” a spus managerul SJU Suceava.

Întrebat care ar fi unele dintre măsuri, managerul a răspuns că vor viza prezenţa la serviciu, atitudinea, comportamentul.

„Vom vedea cum se comportă şi partenerii noştri, pentru că spitalul nu este accesat doar de personal, ci şi de pacienţi şi de vizitatori, vizitatori de mai multe feluri, cu multe atitudini. Sunt pretenţii la adresa noastră, dar şi pretenţiile satisfăcute trebuie respectate” a spus Rîmbu.

El a menţionat că la Spitalul Judeţean nu se vor mai mări salariile odată cu creşterea salariului minim pe economie.

„Salariile au fost majorate, sporurile sunt plafonate, dar sunt destule. Noi vrem să merităm acele salarii şi acele sporuri” a spus Rîmbu.

În ceea ce priveşte procesele de malpraxis, el a arătat că nu a fost declanşat niciunul, dar susţine că acum ar fi încurajate nişte procese de cei care ar avea interes.

El a arătat că nu are informaţii certe privind astfel de procese, ci doar că a auzit „pe surse” despre aşa ceva şi nici nu poate spune despre ce speţe ar fi vorba.

„Într-un spital pot fi o mie şi una de speţe. Că i-a murit mama şi nu trebuia să moară, că i-a murit bunica şi nu trebuia să moară. Din nefericire, în spitale se mai şi moare” a spus managerul SJU Suceava.

El a spus că nu doreşte să mai existe reclamaţii privind activitatea din spital.

„Nu vreau să am reclamaţii, dar, oricât de perfecţi am fi, reclamaţiile vor fi mereu. Au fost dintotdeauna şi vor fi mereu. Nu poţi satisface toate pretenţiile. (…) Suntem obişnuţi cu muncă de Sisif sau de Meşterul Manole. (…) Cine vrea să fie de neatins, să stea pe un piedestal, nu poate să fie aici” a spus Vasile Rîmbu. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI