Transportată la spital cu autoşenilata ISU Suceava

Vremea rea dă bătăi de cap şi persoanelor care au nevoie de îngrijiri medicale. O femeie a fost transportată cu ajutorul unei autoşenilate până la ambulanţă după ce zăpada aşternută făcea imposibil accesul la domiciliul acesteia. Misiunea salvatorilor militari a început joi, în jurul orei 19, când în Dispeceratul pompierilor militari suceveni s-a solicitat intervenţia echipajului SMURD, pentru acordarea primului ajutor medical şi transportul la spital, în cazul unei femei în vârstă de 49 de ani, din satul Cunuschi, comuna Brodina.

Deoarece zona în care se află satul Cununschi este una de munte, izolată, greu accesibilă circulaţiei auto, mai ales pe perioada de iarnă, odată cu ambulanţa SMURD, Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi a trimis la faţa locului şi un echipaj cu o autoşenilată Argo 8×8. De asemenea, membrii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Brodina au venit în sprijinul pompierilor cu un utilaj TAF. După ce s-au parcurs aproximativ 60 km, între Rădăuţi şi satul Cununschi, ambulanţa SMURD a rămas în aşteptare, iar echipajul vehiculului 8×8, împreună cu TAF-ul, au continuat drumul, de aproximativ 5 km, până la locuinţa victimei. Acolo, pompierii paramedici au monitorizat femeia, care acuza afecţiuni cardiace, după care au transportat-o cu autoşenilata, în siguranţă, până la locul unde aştepta ambulanţa SMURD. Ulterior, bolnava a fost transportată la Centrul de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Rădăuţi, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate. Misiunea salvatorilor s-a încheiat după miezul nopţii de joi spre vineri.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: