Jandarmeria Suceava

30 de cazuri de deţinere şi consum de droguri de risc şi mare risc şi 45 de infracţiuni de contrabandă depistate în 2018

Jandarmii suceveni au depistat în cursul anului 2018 30 de infracţiuni de deţinere şi consum de droguri de risc şi mare risc, dar şi 45 de infracţiuni de contrabandă.

Potrivit bilanţului IJJ Suceava, în anul 2018 au fost constatate 264 de infracţiuni, fiind depistaţi 279 de autori, din care 12 minori.

Din totalul infracţiunilor constatate independent de efectivele de jandarmi, se evidenţiază 30 de infracţiuni vizând deţinerea şi consumul de droguri de risc şi mare risc şi 45 de infracţiuni de contrabandă, se arată în document.

IJJ Suceava precizează că activitatea de constatare a contravenţiilor a înregistrat o uşoară creştere faţă de anul precedent, de aproximativ 5%, fiind constatate 3.947 contravenţii, în valoare totală de 711.350 lei.

Totodată, se arată că au fost introduse în camera de corpuri delicte 645 de bunuri, în valoare de 7.740 lei, care au fost predate pentru valorificare către Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava, iar în cadrul misiunilor de patrulare executate atât independent, cât şi în sprijinul instituţiilor specializate, au fost confiscate 170.520 de ţigarete.

În cursul anului 2018 au fost executate 658 de acţiuni de intervenţie în sprijinul persoanelor care au solicitat ajutor prin Serviciul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă “112”, care au vizat atât ordinea şi liniştea publică, cât şi situaţii de căutare sau salvare-evacuare, de fiecare dată timpul de ajungere la locul evenimentului şi măsurile întreprinse având ca rezultat rezolvarea situaţiilor în parametri optimi şi nefiind înregistrate evenimente negative sau obiecţiuni privind operativitatea intervenţiei şi modul de acţiune al jandarmilor.

Jandarmii suceveni au asigurat în 2018 măsurile de ordine publică la 1453 de manifestări, respectiv 14 manifestări de protest, 249 manifestări cultural-artistice, religioase sau cu caracter promoţional, 194 manifestări sportive, 12 vizite oficiale, 109 misiuni de asigurare a ordinii publice în zona centrelor de evaluare şi de protecţie a transportului lucrărilor de examen, misiuni prilejuite de activităţile organizate atât premergător, cât şi în timpul Referendumului pentru redefinirea familiei.

Inspectorul-şef al IJJ Suceava, locotenent colonel Marian-Mihai Lungu, a prezentat, joi, la Palatul Administrativ, activităţile organizate, misiunile executate şi rezultatele obţinute în anul precedent, precum şi aspecte privind neajunsurile şi problemele cu care s-a confruntat inspectoratul.

La evaluarea activităţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava în anul 2018 au participat Mirela-Elena Adomnicăi – prefect al judeţului Suceava, Viorel Seredenciuc – vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, colonel Gheorghe-Sebastian Cucoş – prim-adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române şi reprezentanţi ai instituţiilor din judeţ cu care inspectoratul colaborează şi cadre ale unităţii. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: