Un punct de vedere

Impresii după prima inaugurare cu fast a anului

Scamatorii, fandoseli şi „haştag-isme”, acestea par a constitui meniul politic pentru 2019

Inaugurarea pârtiei de schi de la Câmpulung Moldovenesc, din 5 ianuarie, a reprezentat pentru o parte dintre actorii politici importanţi ai momentului, din judeţul Suceava, prilejul de a-şi cizela tehnicile pentru anul electoral pe care îl vom petrece în 2019.

Inaugurarea în sine trebuia să fie momentul primarului municipiului, liberalul Mihăiţă Negură, însă eforturile sale de a nu „politiza” evenimentul au fost sortite eşecului. Motivele s-au numit: Echipa PNL, Echipa PSD şi Echipa ALDE.

Primii care au ieşit la rampă au fost PNL-iştii. Sub comanda preşedintelui Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, frumos aliniaţi şi îmbrăcaţi de sezon, parlamentarii PNL Suceava (mai puţin Dumitru Mihalescul şi sper să nu fie acesta un semn rău pentru domnia sa) au participat şi susţinut intensiv eforturile liderului judeţean de a anima grupul şi a atrage atenţia cât mai mult asupra lui.

Domnul Flutur a făcut tot felul de „scamatorii” politice care au culminat cu plimbarea parlamentarilor liberali cu snowmobilul pe pârtie. Mai era puţin şi îl vedeam pe dl Flutur făcând pe „taximetristul zăpezii” către înălţimile pârtiei cu schiorii care stăteau la coadă la telegondola blocată, de ore bune.

Domnia sa a avut însă inspiraţia să se limiteze după inaugurare doar la declaraţii politice şi la atacuri vizând PSD, după care a părăsit zona.

Cei de la PSD, conduşi de liderul încă neales, dar incontestabil recunoscut de toţi, senatorul Ioan Stan, au ales o altă tactică.

Îmbrăcaţi „la patru ace”, parlamentarii PSD (dintre care au lipsit Eugen Bejenariu şi Maricela Cobuz) au preferat să se amestece în mulţime şi să facă fotografii cu toţi cei prezenţi la baza pârtiei.

E drept că piesa de rezistenţă a dlui Stan trebuia să fie ministrul turismului, Bogdan Trif, care a fost prezent la inaugurare, numai că zecile de minute bune de aşteptare a acestuia au umbrit promisiunea venită din partea lui cum că va face tot ce ţine de domnia sa ca şi tronsonul 2 al pârtiei să primească finanţare.

Echipa ALDE, mai exact deputatul Alexandru Băişanu, şi-a făcut simţită prezenţa exact în momentul când primarul şi ministrul începuseră să dea declaraţii oficiale presei şi ca să nu piardă esenţa dialogului, s-a poziţionat exact între cei doi.

Asta a fost cam tot din partea oamenilor politici ai judeţului.

De rămas, a rămas primarul Mihăiţă Negură, cu promisiunea ministrului Turismului că va aloca 5 milioane de euro pentru finalizarea pârtiei şi cu cea a preşedintelui CJ că va face demersurile necesare pentru o parcare supraetajată în imediata apropiere a pârtiei.

După cum merg lucrurile, toamna anului 2020, mai exact campania pentru alegerile parlamentare ce trebuie să aibă loc atunci, va veni exact cu aceste probleme pe post de promisiuni „ferme”, ca şi rezolvate.

Până atunci, câteva lucruri care s-au putut vedea cu ochiul liber:

> Dl Negură trebuie să găsească urgent o soluţie pentru aglomerarea oraşului şi pentru ca telegondola să funcţioneze bine, pentru că altfel tot chinul a fost în van;

> Primarul staţiunii Gura Humorului, Marius Ursaciuc, nu mai „umblă” cu echipa dlui Flutur, ci de unul singur şi o face foarte relaxat;

> Deputatul PSD al zonei de munte, Emanuel Havrici, îşi găseşte tot mai greu loc printre „greii” din PSD Suceava, atât la poze, cât şi la momentele importante ale evenimentelor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: