Acţiuni de binefacere pentru căminele de bătrâni din cadrul Protoieriei Fălticeni

În luna faptelor bune şi mai ales în preajma sărbătorii Naşterii Domnului, au fost organizate numeroase activităţi filantropice pentru persoanele aflate în grija căminelor de bătrâni din Protoieria Fălticeni. 28 de parohii, alături de Protoieria Fălticeni, au adus pachete la cei 60 de vârstnici ce se află în căminele de bătrâni de la Mănăstirea Sfântul Gheorghe – Buciumeni (Fălticeni) şi Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului din Boroaia (Groşi). Astfel de acţiuni de binefacere au devenit tradiţie pentru al treilea an consecutiv, astfel încât în preajma Crăciunului persoanele fără posibilităţi materiale, cu probleme de sănătate sau cei care sunt în instituţii de ocrotire socială să primească un mic ajutor din partea preoţilor din Protoieria Fălticeni.

Pachetele au fost distribuite în zilele de 18 şi 19 decembrie la căminele de bătrâni, în prezenţa maicii stareţe stravofore Mălăescu Maria, respectiv a părintelui stareţ Alexie Ichim, de către părintele protoiereu Adrian Dulgheriu şi preoţii care au contribuit la această acţiune filantropică. Fiecare persoană aflată în grija celor două instituţii a primit câte un pachet pregătit minuţios şi cu dragoste în spiritul sărbătorii Crăciunului, pachet ce a conţinut fructe, dulciuri, obiecte de igienă personală şi cărticele de rugăciune. În ambele acţiuni a fost vizibilă bucuria celor care au primit, mai ales că şi Corala „Sfântul Ioan de la Râşca”, a Protoieriei Fălticeni, a oferit un mic recital de colinde din repertoriul propriu.

O altă acţiune de binefacere s-a desfăşurat în data de 20 decembrie 2018, la sediul Protoieriei Fălticeni, unde 18 bătrâni din localitate, care sunt bolnavi şi defavorizaţi, au primit pe lângă pachetele de bază – ulei, zahăr, făină, orez, pâine şi obiecte de igienă personală – produse tradiţionale: carne, cozonaci, fructe, dulciuri şi colaci. Binefăcătorii au fost preoţii din Protoieria Fălticeni, alături de SONFR. filiala Fălticeni, la care preşedintă este dna Elena Aioanei, neobosită în a sprijini aceşti bătrâni lună de lună. Bucuria a fost dublă, deoarece la primirea darurilor corul de copii de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”, condus de dna prof. Peiu Maria, a oferit un recital de colinde, obiceiuri şi datini de sărbătorile de iarnă.

În urma acestei acţiuni, în luna decembrie, mai mult de 160 de persoane nevoiaşe sau internate în spitale au primit atenţie din partea preoţilor din Protoieria Fălticeni.

„Am încercat ca, în această perioadă, împreună cu preoţii din Protoieria Fălticeni, alături de alte persoane cu inimă bună, să aducem bucurii în sufletele celor care sunt în lipsuri şi nu pot petrece cum se cuvine aceste sfinte mari sărbători ale creştinătăţii. Încercăm să arătăm că Biserica este mereu alături de ei, îi sprijină şi are grijă de ei cu tot ceea ce este nevoie pentru a-şi duce traiului zilnic, dar, cel mai important, înainte de toate, de faptul că nu trebuie să se simtă singuri. Mulţumesc îndeosebi preoţilor care au dorit să ne fie alături la aceste fapte bune în prag de Crăciun, pentru că şi-au alocat timp pentru a duce împreună aceste pachete, ţinându-se cont că pentru noi toţi această perioadă din an este destul de încărcată la parohiile noastre. Sperăm că şi Anul Nou care vine să organizăm astfel de activităţi, poate cât mai multe, şi că alte persoane de bună-credinţă ni se vor alătura în aceste demersuri” a concluzionat, părintele protoiereu Adrian Dulgheriu.

 Ostenitorii acestei acţiuni: parohia Valea Glodului (preot paroh Vrăjitoru Nicolae), parohia Herla (Pica Constantin); parohia Pleşeşti (preot paroh Loluţă Daniel), parohia Budeni (Nezvadba Cezar); parohia Brăieşti (preot paroh Loghin Vasile); parohia Preuteşti (preot paroh Moroşanu Mihai); parohia Învierea Domnului Fălticeni (preot paroh Hariuc Claudiu); parohia Ioneasa (preot paroh Coman Claudiu), parohia Adormirea Maicii Domnului Lămăşeni (preot paroh Cojocaru Daniel); parohia Grădini Fălticeni (preot paroh Apostol Bogdan); parohia Leucuşeşti (preot paroh Adrian Dulgheriu); parohia Sfinţii Voievozi – Bogdăneşti (preot paroh Loghinoaia Florentin); parohia Fălticenii Vechi (preot paroh Hlade Gabriel); parohia Bogata (preot paroh Pavel Valentin); parohia Sfinţii Mercurie şi Ecaterina Rădăşeni (preoţi Rotar Constantin şi Rotar Georgian); parohia Rotunda (preot paroh Ursuleasa Mihai); parohia Hârtop (preoţii Todireanu Mihai şi Costan Ilie); parohia Boroaia II (preot paroh Meştereanu Ciprian); parohia Moişa I (preot paroh Dranca Gheorghe); parohia Slatina (preot paroh Suditu Pavel); parohia Huşi (preot paroh Ţăranu Dorin); parohia Spătăreşti (preot paroh Andrioaia Tudor); parohia Buneşti (preot paroh Roşu Ioan); parohia Adormirea Maicii Domnului Fălticeni (preot paroh Brădăţanu Adrian); parohia Băişeşti (preot paroh Stavovei Constantin); parohia Boroaia I (preot paroh Maxim Silviu) şi parohia Sf. Nicolae Liteni (preot paroh Ruştie Doru).

 Pr. GEORGIAN ROTAR

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: