Pârtia de schi din Masivul Rarău va fi inaugurată sâmbătă, în prezenţa ministrului Turismului

Pârtia de schi din Masivul Rarău, investiţie de 15 milioane de euro, va fi inaugurată sâmbătă, la ora 10, în prezenţa ministrului Turismului, Bogdan Trif.

Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, a declarat că a stabilit ca pârtia să fie inaugurată sâmbătă, 5 ianuarie, precizând că la eveniment va fi prezent şi ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Mihăiţă Negură a precizat că aceasta este cea mai importantă investiţie în domeniul turismului din Moldova.

Pârtia are o lungime de 2.850 m, este de dificultate medie şi este dotată cu instalaţie de telegondolă cu 33 de cabine, nouă tunuri de zăpadă, lac de acumulare cu capacitatea de 10.000 mc, dar şi 176 de stâlpi de iluminat, clădire administrativă, parcare, bileterie şi maşină de bătut zăpada.

Investiţia a început în urmă cu 10 ani şi ar fi trebuit să fie funcţională în 2012, dar, din cauza nefinanţării de la bugetul de stat, proiectul a fost stopat mai mulţi ani. Lucrările au fost reluate în septembrie 2016.

Traseul pârtiei de schi se va desfăşura începând de la cota 1.564 metri, pe o distanţă de 4.200 de metri, până la cota 765 de metri, pe două tronsoane continue, separate doar de gradul de dificultate şi de staţiile de telegondolă. Lăţimea pârtiei variază între 27 de metri la cota de plecare şi ajunge până la 86 de metri în preajma staţiei intermediare a telegondolei.

Transportul pe cablu se va face cu sistem de telegondolă cu opt locuri şi se va desfăşura liniar între zona de plecare a pârtiei de schi şi zona de sosire din partea inferioară. Primul tronson al pârtiei are o lungime de 2,8 km, iar cel de-al doilea tronson are o lungime de 1,4 km. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: