Suceava

Evacuaţi din locuinţe în a doua zi a noului an

Panica s-a instaurat în scara unui bloc din municipiul Suceava în după-amiaza celei de-a doua zile din acest an, după ce un fum negru şi înecăcios a cuprins toată scara imobilului situat pe strada Prieteniei. Alerta s-a dat miercuri, în jurul orei 16.30, după ce în doar câteva clipe întreaga zonă a fost acoperită de un fum gros. Până la sosirea pompierilor, trecătorii au surprins prin imagini video cum fumul, provenit de la bucătăria unei locuinţe situate la parter, a inundat atât scara blocului, dar a învăluit şi pereţii clădirii. Până la sosirea salvatorilor militari, nouă persoane din bloc s-au autoevacuat. Ulterior, pompierii au scos din norii negri alte nouă persoane, opt adulţi şi un copil.

Solicitat în ajutor, Detaşamentul de pompieri Suceava a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autoscară mecanică şi o ambulanţă SMURD. Incendiul a fost lichidat în scurt timp, iar apoi s-a procedat la ventilarea casei scării pentru evacuarea fumului. În acest timp, un bărbat în vârstă de 52 de ani a primit îngrijiri la faţa locului în urma unui atac de panică, ulterior el fiind transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Sf. Ioan cel Nou Suceava.

În urma incidentului, au fost distruse bunurile casnice aflate în bucătăria apartamentului de unde a pornit focul, degradându-se tencuiala şi finisajele din restul locuinţei, precum şi de pe casa scării, la parterul blocului.

Cercetările efectuate ulterior au dus la concluzia că tot necazul a pornit de la efectul termic al curentului electric generat de o priză suprasolicitată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: