Gheorghe Flutur a anunţat cele 10 proiecte de peste 6 milioane euro fiecare propuse pentru finanţare prin Banca Mondială

> Între acestea se află şoseaua ocolitoare 2 a Sucevei, drumul expres Siret – Suceava, şosele ocolitoare pentru Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei, spitalul de copii Suceava

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, joi, cele zece proiecte în valoare de 6 milioane de euro fiecare pe care le propune pentru finanţare prin Banca Mondială. El a spus că demersurile Consiliului Judeţean Suceava privind dezvoltarea zonei continuă.

„După recentele discuţii cu reprezentanţii Comisiei Europene, cu dna comisar Corina Creţu, privind dezvoltarea infrastructurii în sănătate şi privind dezvoltarea Aeroportului «Ştefan cel Mare» Suceava, în aceste zile am concretizat şi o serie de demersuri către Banca Mondială” a declarat preşedintele CJ Suceava.

El a arătat că Banca Mondială este dispusă să finanţeze sau să identifice soluţii de finanţare pentru proiecte de infrastructură mare, în valoare de minim 6,2 milioane euro fiecare, iar în acest sens s-au purtat discuţii cu experţi pe o serie de liste preliminare.

Preşedintele CJ Gheorghe Flutur a anunţat că în final autorităţile judeţene au făcut o propunere pentru zece proiecte mari de infrastructură, „de o importanţă critică” pentru dezvoltarea judeţului Suceava şi a zonei de nord a Moldovei şi a ţării.

Astfel, pentru o bună conectare la Aeroportul „Ştefan cel Mare” şi pentru fluidizarea traficului în municipiul Suceava şi în zonă se are în vedere realizarea variantei ocolitoare 2 a municipiul Suceava.

„Pentru infrastructura rutieră mai avem propuse construirea a două tronsoane de drum expres Siret – Suceava şi Suceava – Roman, precum şi realizarea unui drum TransRegio Rodna, pe traseul cunoscut ca Autostrada Nordului, prin care judeţul Suceava şi nordul Moldovei să ajungă, prin graniţa cu Ungaria, spre vestul Europei, pe drumul cel mai scurt, cel mai rapid” a explicat Gheorghe Flutur.

El a adăugat că de foarte mare importanţă este infrastructura feroviară, care are nevoie urgent de dezvoltare şi modernizare, iar aici se au în vedere modernizarea şi extindere tronsonului de cale ferată Dărmăneşti – Vicşani, modernizarea tronsonului Suceava – Paşcani, precum şi realizarea intermodalului de mărfuri de la Dărmăneşti, care va potenţa şi mai mult dezvoltarea aeroportului şi a viitorului parc industrial din zonă.

„Pentru a veni în sprijinul localităţilor atestate ca staţiuni turistice de interes naţional, pentru modernizarea infrastructurii în vederea dezvoltării turismului, avem în vedere construirea variantelor ocolitoare în localităţile Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului” a mai spus Gheorghe Flutur.

El a menţionat că în domeniul sănătăţii a fost inclusă realizarea unui spital de copii la Suceava, unde, ca titlu de noutate, s-a prevăzut şi o maternitate nouă.

„O atenţie deosebită o acordăm în continuare dezvoltării Aeroportului Suceava. Cum am dat deja startul la lucrări de modernizare şi extindere, aici avem în vedere decontarea cheltuielilor pe care le facem cu aceste investiţii” a precizat Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a subliniat că cele zece proiecte se pot înscrie în cadrul unor strategii şi documente programatice deja existente, cunoscute la nivelul forurilor europene, precum MasterPlanul General de Transport, Strategiile Integrate de Dezvoltare Urbană, Planurile de Mobilitate Urbană sau Planurile de Amenajare a Teritoriului Judeţean. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: