A fost semnat contractul pentru construirea noului pod peste râul Suceava

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunţat, ieri, că a semnat contractul pentru construirea unui nou pod peste râul Suceava cu liderul firmei care a câştigat licitaţia, SC Cornell’s Floors SRL. Licitaţia pentru „Podul Unirii” a fost câştigată de asocierea formată din două firme din Botoşani, SC Cornell’s Floors SRL şi SC Comir SRL, şi una din Alba Iulia, SC Aria Construct SRL.

„Este unul din proiectele prioritare pentru municipalitate, în vederea fluidizării traficului din oraş” a precizat primarul Ion Lungu.

Reamintim că podul se va realiza într-o secţiune a râului Suceava aflată la 310 m aval de ecluza existentă şi la 65 m aval de confluenţa râului Suceava cu pârâul Cetăţii. Amplasamentul este situat în intravilanul municipiului Suceava. Podul (inclusiv rampele de acces) va ocupa o suprafaţă de 2038 mp, aflată în proprietate publică. Lungimea totală a podului va fi de 104,4 metri, lăţimea de 11,20 metri, din care partea carosabilă va fi de 7,80 metri, cele două trotuare vor fi de 1,50 metri fiecare, iar lisa parapetului va fi de 0,20 metri.

„Sperăm ca lucrările să înceapă în cât mai scurt timp. Durata de execuţie a contractului este de 24 luni” a mai spus Ion Lungu.

Valoarea investiţiei este de aproximativ 900.000 de euro. (M.T.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI