Singura soluţie prin care se poate închide groapa de pe Mestecăniş este justiţia

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, deputatul Pro România Cătălin Nechifor, a salutat, vineri, într-o conferinţă de presă, decizia Tribunalului Suceava care a suspendat autorizaţiile de construire a depozitului ecologic Pojorâta, arătând că singura soluţie pentru închiderea acestei gropi este justiţia.

„Apreciez hotărârea Tribunalului Suceava care a suspendat autorizaţiile de construire a depozitului de deşeuri Pojorâta. Este un lucru bun. Cred că, încet-încet, putem să facem paşi spre normalitate”, a spus Nechifor.

El a amintit că la o dezbatere publică din 2014 cu reprezentanţi din zonă, le-a transmis că îi încurajează să întreprindă orice demers în instanţă. „Din punctul meu de vedere, singura formulă prin care putem închide această groapă urâtă care din păcate am construit-o în Suceava, este doar justiţia”, a spus deputatul.

Nechifor a subliniat că nu doreşte să se derobeze de responsabilitate, dar a precizat că nu a decis el locaţia de pe Mestecăniş, ci cei din CJ Suceava în anul 2009.

„Eu mi-am plătit preţul politic, pentru că foarte mulţi au crezut că eu am ales-o, dar eu am construit-o ca preşedinte de CJ în baza unui contract existent, în baza unei decizii aprobate chiar de Comisia Europeană pentru localizarea de acolo”, a explicat deputatul.

El a mai anunţat că va finaliza o scrisoare către comisarul european Corina Creţu, prin care să ceară clemenţă şi solicită aprobarea pentru închiderea acestei gropi care să se folosească pentru orice altceva, dar nu pentru deşeuri.

„Să ne asumăm că s-a greşit. Nu mai contează cine a greşit. Important este că şi instanţa dă dreptate oamenilor şi e foarte bine. (…) Oameni, cu curaj şi cu determinare, reuşesc aproape singuri să câştige în instanţă cu Comisia Europeană”, a menţionat deputatul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: