În iunie 2019

Gura Humorului va fi gazda elitei europene a silviculturii

> Aici se va organiza reuniunea directorilor din domeniul pădurii din ţările UE, în cadrul Preşedinţiei României a Consiliului Uniunii Europene

Oraşul Gura Humorului va fi gazda întâlnirii directorilor din domeniul gestionării pădurilor din Europa în cadrul Preşedinţiei României a Consiliului Uniunii Europene.

Ministerul Apelor şi Pădurilor, Consiliul Judeţean Suceava, Prefectura Suceava şi Consiliul Local Suceava urmează să încheie un protocol privind organizarea Reuniunii directorilor generali în domeniul pădurilor, care va avea loc în perioada 5-6 iunie 2019, la Gura Humorului, în perioada deţinerii de România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

La acest eveniment vor participa aproximativ 100 de directori generali, directori şi experţi în domeniul pădurilor din statele membre ale Uniunii Europene şi din cadrul Comisiei Europene.

Prin protocol, Ministerul Apelor şi Pădurilor arată că îşi asumă să participe cu specialişti la această acţiune, că nu are pretenţii pecuniare şi că este de acord cu formularea „Eveniment realizat de Ministerul Apelor şi Pădurilor în colaborare cu Consiliul Judeţean Suceava, Instituţia Prefectului Judeţul Suceava şi Consiliul Local al Oraşului Gura Humorului” care va fi uzitată în documentele evenimentului şi în comunicările redactate în scop organizatoric, logistic sau pentru promovare.

Consiliul Judeţean Suceava va organiza o cină festivă pentru participanţi în seara de 5 iunie şi va oferi un spectacol de 45 de minute în timpul cinei festive, iar împreună cu CL Gura Humorului va acorda suveniruri cu specific local. În data de 6 iunie, CJ Suceava va oferi un tur ghidat al oraşului Suceava pentru participanţii la reuniune, care va include vizitarea Cetăţii de Scaun a Sucevei şi Muzeul Satului Bucovinean.

Prefectura Suceava se obligă prin protocol să asigure, împreună cu CJ Suceava şi CL Gura Humorului, prezenţa poliţiei locale şi a serviciului de salvare. CL Gura Humorului se obligă să ofere participanţilor vizitarea Mănăstirii Voroneţ şi a Muzeului Obiceiurilor Populare din Bucovina.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, consideră că, în contextul organizării a numeroase evenimente la nivel înalt, judeţul Suceava va fi una dintre gazdele delegaţiilor internaţionale. „Această calitate poate fi folosită de o manieră eficientă pentru o promovare economică, comercială sau investiţională, turistică şi culturală. Reuniunea directorilor generali în domeniul pădurilor, care va avea loc în perioada 5 – 6 iunie 2019, în oraşul Gura Humorului, va contribui la consolidarea pe termen lung a administraţiei publice prin vizibilitatea pe care o oferă judeţului în condiţiile participării elitei politice şi tehnice europene” a menţionat Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: