Azi, în toate subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava

„Ziua Porţilor Deschise”

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) s-a raliat iniţiativei derulate la nivel european, astfel încât în fiecare zi de marţi 13 organizează în toate judeţele ţării „Ziua Informării Preventive”. Desfăşurate sub sloganul „Preveniţi ghinionul”, având ca logo pisica neagră, activităţile informativ-educative ce vor avea loc cu această ocazie urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, marţi, 13 noiembrie a.c., între orele 9 şi 15, cetăţenii sunt aşteptaţi cu „porţile deschise” în toate subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, din Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Solca, Gura Humorului, Siret, Dolhasca, Vicovu de Sus şi Poiana Stampei.

„Cu această ocazie, vizitatorilor le vor fi prezentate mijloacele de primă intervenţie în cazul producerii unor situaţii de urgenţă şi modul de folosire a acestora, precum şi exerciţii demonstrative de stingere, descarcerare şi acordare a primului ajutor medical de urgenţă. De asemenea, vor putea beneficia de informaţii privind riscurile potenţial generatoare de situaţii de urgenţă de la nivelul judeţului, despre regulile de comportare în aceste cazuri, modul de prevenire a incendiilor şi importanţa educaţiei antiincendiu în familie, dar şi necesitatea supravegherii permanente a copiilor.

Tot cu această ocazie, în zonele cu public numeros din Suceava (Shoping City şi Iulius Mall), se vor organiza puncte de informare preventivă, unde militarii şi voluntarii ISU Suceava vor distribui pliante, broşuri, flyere şi afişe cuprinzând măsuri de prevenire specifice diferitelor tipuri de situaţii de urgenţă” a arătat Găleată.

El a menţionat că, anual, în România, sunt înregistrate mii de incendii la locuinţe. Pe lângă pagubele imense, acestea produc şi victime. Cele mai frecvente cauze de incendiu la locuinţe sunt coşul de fum defect sau necurăţat, instalaţii electrice defecte sau improvizate, fumatul şi focul deschis şi mijloacele de încălzire.

IGSU a încheiat, în anul 2012, un parteneriat de colaborare cu E.ON România, parteneriat intitulat „Împreună pentru siguranţă”, ale cărui principale obiective constau în derularea unor campanii de informare menite să conştientizeze cetăţenii asupra pericolelor la care se expun în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice situaţiilor de urgenţă, crearea comportamentului preventiv şi atitudinii proactive în rândul comunităţii în vederea reducerii semnificative a numărului victimelor. În baza acestei colaborări, cei doi parteneri au implementat deja la nivel naţional campaniile „F.O.C. – Flăcările Omoară Copii” şi „R.I.S.C. – Renunţă! Improvizaţiile sunt Catastrofale” şi, la finalul anului 2013, au iniţiat o nouă acţiune preventivă sub denumirea „R.I.S.C. – Siguranţa NU e un joc de noroc!”.

„Cetăţeanul rămâne veriga extrem de importantă în procesul de gestionare a situaţiilor de urgenţă. Rolul său devine unul major prin însuşirea şi aplicarea informaţiilor care vin din partea instituţiilor abilitate, manifestând responsabilitate în relaţiile cu familia, comunitatea şi mediul înconjurător. Ghinionul poate fi prevenit! Fiţi prevăzători!” a transmis slt. Alin Găleată. (M.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: